Családi tárlat a Mezeyben

2016. 11. 29. - kedd

Családi tárlat a Mezeyben

2016. 11. 29. - kedd

 

„Családi tárlat” címmel nyílt kiállítás november 24-én a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében. A Horváth család munkái 2017 január 4-éig tekinthetőek meg.
 
 

A megnyitó a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanszakának műsorával kezdődött, majd Fignár Zoltán mondott köszöntőt. A művész beszédében méltatta a kiállítókat, név szerint Horváth Zoltán fazekast, Tátrai Zita csipkekészítőt népi iparművészeket, a népművészet ifjú mestereit, valamint Horváthné Marikát, „kreatív anyut”.
– Ha a Horváth családban lenne még egy bútorasztalos is, vagy egy olyan személy, aki jó ágyat tud készíteni, akkor én szívesen beköltöznék ebbe a kiállítóterembe, most. Legalábbis erre az időre. Egy nagyon otthonos, nagyon barátságos, nagyon színvonalas kiállítást láthatnak. Nem véletlen jutott eszembe először, hogy itt jó érzés lenni, még akár lakni is – mondta Fignár Zoltán.

 
 

Az elhangzott szavakat érdeklődésünkre Horváth Zoltán magyarázta meg. Mint mondta, a kiállítást úgy rendezték be, hogy alkotásai, valamint édesanyjának és feleségének művei tökéletes összhangot alkossanak.
– Néhány éve már tervben volt az, hogy egyszer majd összeállítunk egy közös tárlatot, és nagy örömünkre szolgál, hogy ez itt most megvalósulhatott. Édesanyám nyugalmazott óvónő, nagyon ügyes keze van, ő kreatív munkáinak – festmények, sütemények – készítésével tölti el az idejét. Feleségem részéről zsinórcsipkék, különböző általa tervezett ruhák valamint tojásírás látható itt a Mezey kiállítótermében. Én pedig fazekas vagyok, 22 éve foglalkozok ezzel a mesterséggel és megpróbáltam most olyan edényeket hozni ide, amilyeneket korábban még nem láttak tőlem – sorolta Horváth Zoltán.
 
 

A megnyitó Galkó Balázs színművész szavalatával ért véget, ezt követően pedig Kazincbarcika önkormányzatának képviseletében Klimon István alpolgármester, a Barcika Art Kft. nevében pedig Dr. Makkai Orsolya ügyvezető igazgató köszönte meg a kiállítók és az eseményen közreműködők munkáját.

 
A Családi tárlat 2017. január 4-éig tekinthető meg nyitvatartási időben, a Mezey kiállítótermében.

Friss hírek

Újra Szenior Szabadegyetem Kazincbarcikán

Elindult a KolorAkadémia

Ismerje meg a kazincbarcikai URBACT „Jó gyakorlat”-ot!

Évadot hirdetünk! A felnőtt színházbérletek október 2-ától kaphatók.

Látványos, színes buli az after hétvégén

Ráadás Kolorcountryban

Tűzijátékshow-val zárult az 5. Kolorfesztivál

Ma bepótoljuk!

Díjátadó az 5. Kolorfesztivál hivatalos zárónapján

Kolorcity
logo_new