hu en sk

Felnőtt versenykiírás 2018

 

VERSENYKIÍRÁS

KOLORFUTÁS KAZINCBARCIKA

2018. AUGUSZTUS 5.

 

Köszönettel tartozunk minden eddigi résztvevőnknek, hisz nektek köszönhetjük, hogy az idén ötödik alkalommal rendezhetjük meg a térség egyik legdinamikusabban fejlődő futóversenyét, a kazincbarcikai Kolorfutást. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy számotokra egy olyan versenyt biztosítsunk, ahol a legjobb teljesítményt hozhatjátok ki magtokból, biztonságban érezhetitek magatokat a pályán, méltóképpen megünnepelhetitek a célba érkezés pillanatát és a futáshoz szükséges minden kielégítő körülmény adott legyen. Azért, hogy mi és a verseny is fejlődhessen és megismerhessük a igényeiteket, több alkalommal, több fórumon kértük javaslataitokat, véleményeiteket. A tavalyi évből megtartottuk a jó ötleteket, de idén ismét több újdonságot vezetünk be.

 

Újdonságaink:

 

 • Egyedi, egyszerűsített (regisztráció nélküli) nevezési rendszer, azonnali bankkártyás fizetés a www.kolorcity.hu oldalon,
 • Maratonváltó – Idén először csapatban futhatsz maratoni távot,
 • új futóútvonalat alakítottunk ki,
 • új helyszínen, a Mezey István Művészeti Központ belső udvarán kerül kialakításra a versenyközpont,
 • az időmérést az EVO Chip végzi, a chipek verseny előtti ellenőrzése is lesz lehetőség,
 • meglepetésekkel készülünk az útvonalon,

 

Figyelem! Helyszíni nevezésre nincs lehetőség!

 


Amit megtartottunk:

 

 • Neves futók a versenyen
 • Junior Kolorfutás a kicsiknek
 • Több mérőpontot használunk a pályán, hogy pontosabb és követhetőbb legyen a helyzeted
 • Szakember által hitelesített pontos félmaratoni és maratoni távot jelölünk ki
 • Online letölthető célfotót készítünk, amit a www.kolorcity.hu weboldalról tölthetsz le a verseny után.
 • A távok alapján különböző színű rajtszámokat kapsz.
 • A környezettudatosság és a kényelmes frissítés érdekében szemetelési zónákat hozunk létre. A frissítőpontok után 30 m áll rendelkezésedre, hogy eldobd a szemetet. Vigyázz, mert a zónán kívüli szemetelést a szabály nem engedi, kizárással jár!
 • Idén minden eddiginél több távot alakítottunk ki, hogy mindenki megtalálja a maga számára legalkalmasabbat.
 • Az idén először 4 fős csapatban maratoni távot futhatsz a Kolorfutáson. A szervezésnél gondoltunk azokra, akik csapatban szeretnek versenyezni és megmérettetnék magukat egy hosszabb távon.
 • A rövidebb távot a futni szerető, de még nem kimondottan a teljesítményre és versenyre törekvő sporttársaknak hoztuk létre. A negyedmaratont annak, aki szereti a határait feszegetni, és egy kicsit kacérkodik a versenyzés fogalmával.
 • Végül azokra is gondoltunk, akik komoly versenyzési szándékkal állnak majd a rajtvonalhoz, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a dobogó legfelső fokára álljanak. Ők egy hitelesített, versenybírókkal felügyelt félmaratoni távon mérhetik össze erejüket versenytársaikkal.

 

 

A verseny időpontja: 2018. augusztus 5.

 

Rajtolási időpontok:

 

 • 8.00 óra – Maraton váltó rajtja
 • 8.05 óra – Ovimaraton rajtja
 • 8.20 óra – Sulimaraton rajtja
 • 8.35 óra – Negyed-, Félmaraton rajtja
 • 9.10 óra – Minimaraton rajtja

 


A verseny rendezője: Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. (3700 Kazincbarcika, Fő tér 5.)

 

A verseny távjai:

 

 • Minimaraton (5 km)
 • Negyedmaraton (10,5 km) hitelesített!
 • Félmaraton (21 km) hitelesített!
 • Maraton váltó (42 km) hitelesített!

 

 

Versenyközpont:3700 Kazincbarcika, Rákóczi tér 9. (Mezey István Művészeti Központ)

 

Útvonal:

 

Minimaraton: Göncz Árpád utca – Egressy Béni út – Mátyás király út – Herbolyai út – Tárna út – fordító pont – Tárna út – Herbolyai út – Mátyás király út – Egressy Béni út – Liget utca – Göncz Árpád utca

Negyedmaraton: Göncz Árpád utca – Egressy Béni út – Mátyás király út – Herbolyai út – Tárna út – fordító pont – Tárna út – Herbolyai út – Csónakázó tó bevezető szakasza – fordítópont – Csónakázó tó bevezető szakasza – Herbolyai út – Mátyás király út – Egressy Béni út – Unikornis körforgalom – Jószerencsét út – Kolorcity körforgalom – Jószerencsét út – fordítópont – Jószerencsét út – Kolorcity körforgalom – Jószerencsét út – Unikornis körforgalom – Egressy Béni út – Liget utca – Göncz Árpád utca

Félmaraton: Az útvonal megegyezik a negyedmaraton útvonalával, de két kört kell teljesíteni.

Maraton váltó: Az útvonal megegyezik a negyedmaraton útvonalával, de négy kört kell teljesíteni egy csapatnak.Öltöző, WC, ruhatár: A versenyközpont helyszínén.

Zuhanyzási lehetőség:Irinyi Tornacsarnok (a versenyközponttól 100 méterre)

NevezésOnline felületen (www.kolorcity.hu) előnevezési időszakban július 22-én 23.00 óráig, illetve last ticket időszakban július 23-tól augusztus 1-jén 23.00 óráig.Helyszíni nevezésre nincs lehetőség!

 

Nevezési díj

 

Kolorfutás 2018 Előnevezés Last ticket
Nevezési időszakok február 01.-február 28. március 01.-április 30. május 01.-június 15 június 16.-július 22. július 23.-augusztus 01.
Minimaraton 2500 Ft 3000 Ft 3500 Ft 4000 Ft 5000 Ft
Negyedmaraton 3000 Ft 3500 Ft 4000 Ft 4500 Ft 5500 Ft
Félmaraton 4000 Ft 4500 Ft 5500 Ft 6500 Ft 7500 Ft
Váltómaraton 10000 Ft/csoport 12000 Ft/csoport 14000 Ft/csoport 16000 Ft/csoport 18000 Ft/csoport

 

 

Figyelem! Az előnevezési díjak a versenyről való lemondás esetén nem igényelhetők vissza. Befizetett részvételi díj esetén a nevezés átruházható, amiről a szervezőket írásban kell értesíteni! A 2018. július 22. után való nevezés last ticket nevezésnek minősül.
 

Nevezés és díj befizetése: A www.kolorcity.hu oldalon, egyedi nevezési felületen, regisztráció nélkül lehetséges, a nevezési felület automatikusan banki oldalra irányít át, így bankkártya szükséges a díj befizetéséhez. A sikeres nevezést és banki tranzakciót követően egy vonalkóddal ellátott vouchert tölthetsz le az oldalról, és e-mailben is megkapod, melyet nyomatott formában hozz magaddal a verseny napján, ezzel tudsz majd regisztrálni!

 

A nevezési díj tartalma:

 

 • részvétel a versenyen,
 • rajtszám,
 • emblémázott futópóló (csak az előnevezőknek!),
 • befutóérem,
 • biztosított útvonal,
 • chipes nettó időmérés (több ponton),
 • frissítés (az útvonal mentén több ponton, valamint a befutást követően),
 • gyúrópont (befutást követően vehető igénybe),
 • egészségügyi biztosítás,
 • ingyenesen letölthető online fotók,
 • versenybírói felügyelet.


Figyelem! Futópólót csak az előnevezőknek tudunk biztosítani!


Díjazás: Női és férfi kategória 1-3. helyezett külön-külön a távokon.

Különdíjban részesül a legidősebb és a legfiatalabb célba érő.

Maraton váltó kategóriában az 1-3 helyezett kerül díjazásra. Külön értékeljük a női és a férfi csapatokat. Amennyiben a csapat vegyes összetételű, akkor azt a férfi kategóriába soroljuk!

Váltás menete:A rajtkapu után kijelölt váltó zónában történhet meg a váltás. A beérkező futó átadja a váltótársának a chipet, és miután azt megfelelően rögzítette, akkor hagyhatja el a váltózónát, és kezdheti meg a futását. A váltózónában a váltó embereken kívül más személy nem tartózkodhat. A pálya más részén váltani tilos! Fokozott figyelmet kérünk a váltózónában tartózkodó versenyzőktől, hogy egymást ne akadályozzák. Szándékos akadályozás a versenyből való kizárást vonja maga után.

Nevezés átruházása:A versenyzőnek lehetősége van a nevezés átruházására egy másik személy részére, kizárólag a kategórián belül, 2018. július 27-én 23.00 óráig. A nevezési díjat a versenyző nem igényelheti vissza. Átnevezést csak érvényes nevezéssel rendelkező versenyző kezdeményezhet.

Átruházás a www.kolorcity.hu oldalról letölthető, kitöltött és aláírt formanyomtatvány visszaküldésével lehetséges a sportszervezes@barcikaart.hucímre. Nevezés átruházáshoz szükséges formanyomtatvány letölthető innen. (nevezés átruházása.pdf)


A nevezési felületen megjelölt póló méretén nem áll módunkban változtatni! 2018. július 28-tól nevezés átruházásra nincs lehetőség!

Időmérés: Az időmérést az EVO Chip végzi! A rajtszám felvétele után kontrol monitoron ellenőrizheted chipedet. Egyéni chipes időmérésre nincs lehetőség!

Vis maior A versenyzőnek tudomásul kell vennie, hogy amennyiben a versenyt elháríthatatlan külső ok (vis maior), így különösen, de nem kizárólagosan az időjárási körülmények, természeti katasztrófa, sztrájk, blokád vagy más előre nem várt, extrém, nem tervezhető és elháríthatatlan ok miatt nem lehet megrendezni, úgy a Szervező egy új időpontot jelöl meg és a nevezési díjat nem fizeti vissza. A versenyszervező a program helyszínének, időpontjának, valamint a pálya módosításának jogát fenntartja.

Egyéb információk:A július 22-ig regisztrálók a nevezés mellé egy színes pólót és egy egyedi emlékérmet is kapnak.

A rajtszámot köteles minden induló elölről jól láthatóan, teljes terjedelmében viselni!

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt!

 

További információk:
 

Róth Zoltán: +36 20/271 41 21

Viszoczky Sándor: +36 20/391 81 38

sportszervezes@barcikaart.hu

 

 

ÚTVONALAK


Minimaraton (5 km) útvonala:

 


 

 

Negyedmaraton, félmaraton és maratoni váltó hitelesített útvonala:

 


 

Közlekedés a két körforgalomban:

 

 

 

Versenyszabályzat

 

Az alábbi szabályok a verseny tisztaságát, gördülékenységét biztosítják és meghatározóak a versenyen való részvétel szempontjából. A versenybírók biztosítják ezeknek a szabályoknak a betartását. A Szervezők által kijelölt és az ő igazgatása alá tartozó versenybíróságot a versenyen közreműködő versenybírók alkotják. Jelentkezésével a versenyző elfogadja a Versenyszabályzatot.

 

A verseny alapelve a tisztességesség és a szabályok betartása. Ezeknek a szabályoknak a megszegése árán szerzett mindennemű előnyszerzés keresése tilos. A versenyzők nem zavarhatják, veszélyeztethetik egymást, továbbá a verseny során mindennemű veszélyeztetés vagy akadályoztatás kizárt. A versenyzőknek udvariasnak kell lenniük a versenytársaikkal, önkéntesekkel, bírákkal, és az elsősegélynyújtó személyzettel szemben. A versenyzők kötelesek betartani a közlekedési szabályokat, a szervező, a versenybírák és az elsősegélynyújtó személyzet utasításait. A versenyzőknek tisztelniük kell a környezetet és kerülniük kell annak szennyezését.

 

Minden versenyző egészséges és fizikailag edzett állapotban saját felelősségére indul.

 

A szervező fenntartja a verseny lebonyolítását illető Versenyszabályzat tetszés szerinti időbeni megváltoztatásának jogát. Ezek a változások abban az esetben válnak hatályossá, amennyiben a versenyzőket írásban tájékoztatják a változást érintő körülményekről.

 

Versenyen részt vehet minden felkészült futó, aki elfogadja a versenykiírásban foglalt feltételeket és tisztában van vele, mire vállalkozik! Minden futó felelős, hogy egészségi állapota lehetővé tegye a versenyen való indulást. A szervezők semmilyen egészségügyi problémáért nem vállalnak felelősséget.

 

Kizárásra kerül az a versenyző, aki a rajtszámát összehajtja, letakarja, nem a mellére tűzve viseli a verseny ideje alatt, továbbá aki nem teljesíti a versenyt, nem a futásra kijelölt útvonalon fut, vagy a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal illetve hiányosan vagy pontatlanul tölti ki! A versenyzőknek tiszteletben kell tartaniuk a környezetvédelmi szempontokat és a lehetőségeikhez mérten óvniuk kell a természetet. A versenyzők a környezetet sem viselkedésükkel, sem a versenyen való részvételükkel nem terhelhetik. Szemetet (géltubusok, üres flakonok stb.) kizárólag a futópálya mellett kijelölt területen, a frissítőállomásoknál lehet eldobni. a frissítés utáni 30m-en belül lesz kijelölve a szemetelési zóna. Ennek a szabálynak a megszegése kizárással jár!

 

Futó, gyalogló és kúszó mozgáson kívül más haladási forma nem megengedett. Kivételt képeznek ez alól a szabály alól a Szervező engedélyével jóváhagyott mozgásformák a testi fogyatékkal versenyzők esetében. A versenyt önként feladó vagy a versenyzésből kiállított versenyzőnek azonnal értesítenie kell a legközelebbi versenybírót és jelentkeznie kell a versenyközpontban a szervezőknél.

 

A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül-, kutyával futni tilos. A kerékpáros, görkorcsolyás kísérővel induló futót a versenyből kizárjuk! A segítés csak a versenypálya széléről megengedett. A kísérő nem léphet a hivatalos versenypályára és nem haladhat a versenyzővel együtt.

 

A versenyző bármely telekommunikációs vagy szórakoztató eszközként besorolható felszereléssel zenét vagy egyéb hanganyagot csak saját felelősségére hallgathat (mobiltelefon, telefon, iPod, MP3-lejátszó, fényképező, videó-felvevő stb.) különös tekintettel a fülhallgató használatra. Ebből eredően nem veszélyeztetheti saját és más testi épségét, illetve nem akadályozhatja társait a verseny időszaka alatt. A szabályszegés megállapításakor a hivatalos versenypályán tartózkodó versenybíró azonnal kizárhatja a versenyzőt, amennyiben a versenyző ezen eszköz használata miatt nem hallja a versenybíró instrukcióját illetve egyéb más figyelmeztető hangokat.

 

Váltás a rajtkapu után kijelölt váltó zónában történhet meg. A beérkező futó átadja a váltótársának a chipet és miután azt megfelelően rögzítette csak akkor hagyhatja el a váltózónát és kezdheti meg a futását. A váltózónában a váltó embereken kívül más személy nem tartózkodhat. A pálya más részén váltani tilos! Fokozott figyelmet kérünk a váltózónában tartózkodó versenyzőktől, hogy egymást ne akadályozzák. Szándékos akadályozás a versenyből való kizárást vonja maga után.

 

Tilos a versenypályára üvegpalackot vinni!

 

A futópályán az első szabálysértést sárgalappal büntetik, ismételt szabályszegés esetén piroslap jár, amely magával vonja a versenyből való kizárást.

 

A rendezvényről a verseny útvonalán, valamint a rajt előtt és az eredmény hirdetéskor a rajt területen fotók és filmek készülnek, amit a rendezők megjelenítenek a verseny honlapján és kiadványainkban.

 

A versenyen való részvételkor a versenyzők tudomásul veszik, hogy a róluk készült képeket a szervezők szabadon felhasználhatják reklám tevékenységeikhez, kiadványaikban.

 

A fotókon és filmeken szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.

 

Gyermek versenyző esetén a szülő/törvényes képviselő hozzájárul, hogy a nevezett gyermeke a kazincbarcikai Junior KolorFutás sporteseményén részt vegyen. A szervezők a futás során szerzett esetleges balesetéért, sérüléséért kártérítésre nem kötelezhetők. Kijelenti, hogy mindennemű felelősség szülő/törvényes képviselőt terhel. A rendező felé a verseny kapcsán keletkezett személyi sérülésekért a nevezők vagy szüleik, hozzátartozóik kárigényt nem nyújthatnak be.

 

A Barcika Art Kft. fenntartja az indulói létszám korlátozásának-, valamint az útvonal, program- és időpont változtatásának jogát.