hu en sk

2018. augusztus 11. 19:00 - (szombat)

Cimbaliband

Sajókaza, Radvánszky Kastély terasza, 2018. augusztus 11. 19:00

Cimbaliband - Recycle concert Danics Dórával - Kolorfesztivál 2018

 

Kilenc nagylemez után is töretlenül száguld a Cimbaliband cimbalom meghajtásos tandembiciklije. A Cimbaliband zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal, A banda tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a Cimbaliband “boszorkány konyhájában” a gyökerektől merített autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazz-el, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst a "cimbalom Chuck Berry-je" ként! Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus "keverőpult" mögül. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti kelet-európai cimbalom  rock’n’roll! Mesterien gyúrja össze autentikus népzenei gyűjtéseit és életigenlő szerzeményeit, melynek eredményeként születhetett meg az alábbi pár sor is a Magyar Nemzet hasábjain: a zenekar tagjai „bebizonyították, hogy az autentikus népzene is lehet trendi.” Ez pontosan egybevág az energiáktól duzzadó Cimbaliband mottójával: „Recycle”, azaz feldolgozni és újra megszerettetni a fiatalokkal a hazait!

 

Állandó vendégünk Danics Dóra énekesnő, aki 2013-ban megnyerte az X-Faktor zenei vetélkedőt, mint első női győztes! Dórát eddig erről az oldaláról nem ismerhette a közönség, a Cimbalibandben kezdett foglalkozni a népzenével, és a balkán dallamaival. Énekhangja, egyénisége tökéletesen passzol, a Cimbaliband életérzéshez, muzsikához. Nem véletlen, hogy legutóbbi két lemezükön, a „Recycle (ejtsd: Riszájköl) ”-ön és a Balkán Projekten is ő énekel!

 

Cimbaliband
Unger Balázs - cimbalom, ének
Unger Gergő - gitár, koboz, ének, 
Solymosi Máté - hegedű, kontra
Tóth Gergely - nagybőgő, basszusgitár
Babos Lőrinc - dobok, cajon, derbuka, konga, kanna


Sajtóvisszhangok
„A népi popos irányban mostanában kimagaslóan a legjobb a Cimbaliband”
Rónai András - Origo

 

A Cimbaliband képes megőrizni minden erényét úgy is, hogy időnként elmegy a popzene határáig… egyértelműen született és kiművelt tehetségek… Minden lemezükről azt hiszem, hogy az a legjobb, aztán persze megfejelik!
Rácz Mihály - Lángoló Gitárok

 

A Cimbaliband valóban remek koncertzenekar… nagyon érzik, mit vár tőlük a közönség. Lemezeiken – a jó hangulat csiholásán túl – igyekeznek újabb és újabb arcukat felénk fordítani, és ezek az arcok azért hűek maradnak ahhoz a magyar folklórral vegyes balkáni hagyományhoz, amelyből felépítették magukat, és ahonnan rendre nagy erővel tör felszínre a szándék: megmutatni, mire jutnak mai fiatalok a népzenével. 
Végső Zoltán - Élet és Irodalom

 

“Újragondolta és egészen korszerű formába öntötte a moldvai muzsikát a Cimbaliband. Bizonyították, hogy az autentikus népzene is lehet trendi.” 
Kis Eszter Veronika  -  Magyar Nemzet

 

„Az autentikus és a városinak mondott népzene rendkívül magas fokú szintézisét: ideális arányú keverékét hallhattad. Innen pedig nincs tovább – a CimbaliBand ezt követő (ki tudja, mikor elkövetkező) lemezéig legalábbis semmiképp.” 
Olasz Sándor, Riff.hu

 

Referenciák/References
Eurosonic Festival (az MTVA és az MR2 rádió képviselői) - Groningen, Hollandia 2013 
World Music and Dance Festival - Hakodate, Japán 2012
2011 Kaustinen Folk Festival - Kaustinen, Finnország 2011
Europa en Vivo (az első EU Eurotrio elnöklés megnyitója) – Madrid, Spain 2010 
RASA Centre for World Cultures – Utrecht, Hollandia 2009

 

Díjak / Price
2008 Fringe Festival Budapest Szakmai Fődíj
2008 Magyar Bordal Verseny Különdíj
2009 Uherske Hradiste Közönségdíj
2011 Dudás Juló Díj a Galga menti Hagyományok őrzéséért
2013 A Petőfi Rádió Év felfedezettje 
2015 World Music Chart Top 10
2016 Fonogram-Díj jelölés

 

Lemezek / Discography
TransBalkan Express 2007 Fonó Records 
Feketetó 2008 Fonó Records 
Live@Fonó 2010 Fonó Records 
Ablakimba 2011 Fonó Records 
Szívtánc 2012 Fonó Records
Vidámpark 2014 Fonó Records
Moldva 2015 Fonó Records

 

Válogatás lemezek / Compilation albums
Eurosonic / 2013 Eur(o)radio
Mikolajke Folkowe 2010 / LublinRecords
Made in Hungary 2009/ Magyar Turizmus ZRT. 
Hungry for Hungary? 2008-2009 / MXH
We are Magyar! / 2008 Mamma Records
RoughGuideToTheMusicof HungarianGypsies/2008WorldMusicNetworkUK 
Balkan Fever / 2008 Wagram France

 

 

Esőhelyszín: Radvánszky Kastély: Fehér terem

A program díjtalan

Programjaink

2018. 08. 01. - Wednesday

Programok hamarosan!

2018. 08. 02. - csütörtök

Egyéb
- Kazincbarcika

Kolorlab

Tussal vassal és Hangzatok c. kiállításmegnyitó

Tettamanti Béla és Kopasz Tamás tárlata

Egyéb
- Kazincbarcika

Mezey István Művészeti Központ

Ambrus Attila, a „Viszkis”

Élet a börtön után

2018. 08. 03. - péntek

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Mezey István Művészeti Központ udvara

Bereczki Zoltán

Szenvedély koncert

2018. 08. 04. - szombat

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Mezey István Művészeti Központ udvara

Anconai szerelmesek

Zenés komédia a Veres1Színház előadásában

2018. 08. 05. - vasárnap

Családi programok
- Kazincbarcika

Völgy park

Családi programok
- Kazincbarcika

Völgy park

Családi programok
- Kazincbarcika

Völgy park

Családi programok
- Kazincbarcika

Völgy park

2018. 08. 06. - hétfő

Családi programok
- Kazincbarcika

Völgy park

„Éljünk környezettudatosan”

Kolor Kölyöksziget - Zöld Völgy kamion és ugrálóvár

Családi programok
- Kazincbarcika

Mezey István Művészeti Központ

Kölyökmozi

Kolor Kölyöksziget

Családi programok
- Kazincbarcika

Völgy park

2018. 08. 07. - kedd

Családi programok
- Kazincbarcika

Egressy Béni Városi Könyvtár

Könyvtárkóstolgató

Kolor Kölyöksziget

Családi programok
- Kazincbarcika

Völgy park

KolorArt Visual

Kolor Kölyöksziget - filmes, fotós, grafikai műhelyfoglalkozások

Családi programok
- Kazincbarcika

Völgy park

Kézműves Bütykölde

Kolor Kölyöksziget

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Szent János Görögkatolikus Templom

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Csónakázó-tó

Sky Fanatic

Élő koncert

Előadó-művészet
- Berente

Kastélykert

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Csónakázó-tó

Punnany Massif

Élő koncert

2018. 08. 08. - szerda

Családi programok
- Kazincbarcika

Völgy park

RENDŐRAKADÉMIA

Kolor Kölyöksziget - interaktív rendőrségi vetélkedő

Családi programok
- Kazincbarcika

Völgy park

MODELL MIX

Kolor Kölyöksziget

Családi programok
- Kazincbarcika

Völgy park

KREATÍV KUCKÓ

Kolor Kölyöksziget - rajzos mondókák, kézműveskedés az Idővárral

Családi programok
- Kazincbarcika

Völgy park

Kézműves Bütykölde

Kolor Kölyöksziget

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Csónakázó-tó

Pataky Művek

Élő koncert

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Csónakázó-tó

Edda Művek

Élő koncert

2018. 08. 09. - csütörtök

Családi programok
- Kazincbarcika

Völgy park

NÉPI JÁTSZÓTÉR

Kolor Kölyöksziget

Családi programok
- Kazincbarcika

Völgy park

Családi programok
- Kazincbarcika

Völgy park

Kézműves Bütykölde

Kolor Kölyöksziget

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Völgy park

Zabszalma Együttes

Kolor Kölyöksziget - Gyerekmuzsika világzenei alapon

2018. 08. 10. - péntek

Családi programok
- Kazincbarcika

Völgy park

Családi programok
- Kazincbarcika

Völgy park

Bolondóczi Boldizsár

Kolor KölyökSziget - interaktív mesejáték

Családi programok
- Kazincbarcika

Völgy park

Kézműves Bütykölde

Kolor Kölyöksziget

Családi programok
- Kazincbarcika

Völgy park

Bóbita zenekar

Kolor KölyökSziget - gyermekkoncert

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Csónakázó-tó

Z!Enemi

Élő koncert

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Csónakázó-tó

Tankcsapda

Élő koncert

2018. 08. 11. - szombat

Családi programok
- Kazincbarcika

Völgy park

MintaPinty zenekar

Kolor KölyökSziget - gyermekkoncert

Családi programok
- Kazincbarcika

Völgy park

Eszter-lánc mesezenekar

Kolor KölyökSziget - gyermekkoncert

Előadó-művészet
- Sajókaza

Radvánszky Kastély terasza

Cimbaliband

Recycle concert Danics Dórával - KolorCountry

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Csónakázó-tó

Lights Off Color Festival

Részletek rövidesen...

2018. 08. 12. - vasárnap

Sport
- Kazincbarcika

Csónakázó-tó

Családi programok
- Kazincbarcika

Egressy Béni Művelődési Központ

100 Folk Celsius

Gyermekkoncert

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Csónakázó-tó

Smink

Élő koncert

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Csónakázó-tó

2018. 08. 13. - hétfő

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Mezey István Művészeti Központ

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Munkácsy tér

Flash Táncstúdió

Kelet a nyugatban – hastánc bemutató

2018. 08. 14. - kedd

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Mezey István Művészeti Központ

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Szent Család Templom

Sebestyén Márta

Élő koncert

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Munkácsy tér

Czifra-Kutas Enikő és Azari Péter

Argentin tangó bemutató

2018. 08. 15. - szerda

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Mezey István Művészeti Központ

Kugler Zsolt

workshop óra

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Munkácsy tér

Kugler Zsolt

Generations – street dance show

2018. 08. 16. - csütörtök

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Mezey István Művészeti Központ

Szudki Osayma

workshop óra

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Munkácsy tér

2018. 08. 17. - péntek

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Mezey István Művészeti Központ

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Fő tér

The Blackbirds

Élő koncert

Előadó-művészet
- Kurityán

Kastélykert

Pély Barna

akusztik koncert

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Fő tér

Zséda

Élő koncert

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Fő tér

Flash Táncstúdió

Flash Táncstúdió – Jazz bemutató

2018. 08. 18. - szombat

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Fő tér

Magos Együttes

Élő koncert

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Fő tér

Duna Művészegyüttes – Puszták népe

Betekintés a puszták népének különleges világába...

2018. 08. 19. - vasárnap

Családi programok
- Kazincbarcika

Térség

Családi programok
- Kazincbarcika

Belváros

KOLORTÚRA

Városnéző túrák kisvonattal - (17:00, 18:00, 19:00, 20:00, 21:00)

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Fő tér

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Fő tér

Gájer Bálint

Élő koncert

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Fő tér

Geszti Best Of

Élő koncert

2018. 08. 20. - hétfő

Egyéb
- Kazincbarcika

Szent Család Templom

Ünnepi szentmise

Szent István ünnep

Családi programok
- Kazincbarcika

Térség

Családi programok
- Kazincbarcika

Belváros

KOLORTÚRA

Városnéző túrák kisvonattal - (16:00, 17:00, 18:00, 19:00, 20:00)

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Fő tér

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Fő tér

Szalóki Ági

Élő koncert

Előadó-művészet
- Kazincbarcika

Fő tér

Bródy János

Élő koncert

Egyéb
- Kazincbarcika

Fő tér

Tüzijáték

Ünnepi tüzijáték a városháza mögötti területen