KolorFesztivál 7.0 – Színezzük tovább!

Bár még alig kezdődött meg a tavasz, ám egyre többen érdeklődnek nemcsak Kazincbarcikán, hanem a környező településeken is, hogy idén milyen meglepetések várnak rájuk a Színes városban!

- Rendkívül nagy büszkeség városunknak, hogy a Kolorcity brand népszerűsítése célt ért nemcsak a közönségnél, hanem a szakmánál is. A Városmarketing gyémánt díjak, az, hogy idén vendégelőadóként vehettünk részt a Miskolcon megrendezett megyei település-marketing workshoppon alátámasztja, hogy jó úton járunk. Önkormányzatunk fontos feladatának tartja, hogy ez a sikeres munka folytatódjon, ezért idén is fő támogatója Kazincbarcika kiemelt rendezvényének, a Kolorfesztiválnak – mondta el Szitka Péter polgármester, aki hozzátette, hogy az évről évre egyre színvonalasabb, országos szinten is jegyzett fesztivál ékes bizonyítéka annak, hogy Kazincbarcika nemcsak nevében, hanem mindennapjaiban is egy igazán színes város.

- Az idei fesztiválon a szervező Barcika Art Kft. az eddigieknél is szélesebb körben igyekszik programokat kínálni a szórakozni vágyóknak. A Kolorfesztivál 7.0 nagykoncertjeinek helyszíne 2019-ben is a Csónakázó-tó lesz. A sztárfellépők – Wellhello, Halott Pénz, Kowalsky meg a Vega, P-Mobil – mellett a meghívottak listáján lesznek olyan utóbbi években felbukkanó fiatal, de hatalmas népszerűségnek örvendő, igényes zenét játszó zenekarok is, mint a Blahalousiana vagy a Margaret Island.

Szintén a nagyszínpadon látható majd az Omega zenekar Gyöngyhajú lány dalából született Experidance-előadás is. A Kóbor János vezette zenekar és a sajátos néptánc technikájáról ismert Experidance-produkció közös munkája révén a tánccal fűszerezett musicalben felcsendül az együttes valamennyi, jól ismert slágere, mint a „Trombitás Frédi”, a „Régi csibészek”, az „Ezüst eső” vagy a „Petróleumlámpa”.

Augusztus 20-án a Fő teret érintő dísztér beruházási munkálatai miatt szintén a tónál lesz a Szent István-napi műsor, amelyen többek között Bereczki Zoltán produkcióját tekinthetik meg a látogatók. Az ünnepi tűzijátékot is ezen a rendhagyó helyszínen csodálhatják majd meg az érdeklődők.

Az összműveszeti fesztivál kedvelt rendezvényei sem maradnak el. Idén a street art attrakciók keretében Lalák Anglika keramikusművész vezetésével, a vállalkozó kedvű alkotók együttes erővel köszöntik majd fel az idén 65. születésnapját ünneplő városunkat egy köztéri szobor felállításával. A közkedvelt, nagy látogatottságú közös tánc-workshopokon az érdeklődők a zárt körű gyakorlás után, élő zenekarok kíséretében, flashmob jelleggel be is mutatják majd az általuk megtanult koreográfiákat a város különböző pontjain.

A húsz nap alatt lesznek még gyermek- és felnőtt színházi előadások; a humor kedvelőinek örömére fellép a jászkarajenői dumagép, Dombóvári István; valamint a szervezők nem feledkeztek meg a kisgyermekes családokról sem: a Mezey-házban és a Völgy parkban idén is várja a gyerkőcöket a kalandokkal teli Kölyöksziget.

A sportolni vágyók is találhatnak kedvükre való programot, például már javában nevezhetnek az augusztus 4-ei Kolorfutásra, ahol több távon mérhetik össze erejüket a versenyzők.

Folytatódik a KolorCountry, a színes térség koncepció is, melyhez csatlakozva a környék településein szintén számos színvonalas műsor várja majd a látogatókat. A Sajó-völgye káprázatos helyszínei egész napos programot biztosítanak: érdemes felfedezni a térség különböző történelmi és természeti értékeit!

– Az idén először kiírt pályázatra eddig több, mint tíz település jelentkezett, melyek között vannak már eddig jól ismert partnerek és teljesen új pályázók is. Az áprilisi elbírálás után már a nemcsak a színhelyek, de a fellépők névsorára is fény derül – árulta a szervező cég ügyvezetője dr. Makkai Orsolya.