Sportlegendák képekben — átfogó kazincbarcikai sporttörténelmi fotótárlat nyílik a Kolorfesztiválon

Augusztus 1-jén nyitja meg Szitka Péter polgármester a Mezey István Művészeti Központ nagy kiállítótermében a Sportlegendák képekben című, egyszerre széles perspektívájú és mélyre mutató kiállítást. A Kolorfesztivál díjtalanul látogatható programjának házigazdája a nyitónapon Czollner Gyula televíziós szakkommentátor lesz.

 

A Sportlegendák képekben egy korábbi kiállítás, a Kazincbarcikai sportlegendák relikviái című tárlat folytatása, és egyúttal egy nagyívű folyamat következő állomása, amelynek során ezekből a kiállításokból misztikusan egy még nagyobb attrakció alakulhat ki.

 

Ahogyan a program címe is elárulja: az idei, második etap, a fényképes emlékekre koncentrál. 100%-ban fotókkal, tablókkal és kísérő szövegrészletekkel mutatja be Kazincbarcika bravúros és mozgalmas sportos múltját. 33 tabló tiszteleg ennek a gazdag, már több évtizedes, és ma is élő történelemnek. Megelevenednek a birkózás, a súlyemelés, a ritmikus sportgimnasztika, az atlétika, a kézilabda, a röplabda, a tenisz örökérvényű pillanatai és markáns jelenetei, de bekapcsolódik a labdarúgás is. Felvonulnak képekben olyan kiemelt sportolók, mint például Bozsik Anna háromszoros olimpikon személye vagy olyan visszhangos lokális sporttörténeti esemény, mint a tömegeket megmozgató 1984-es MÁRKA-futás, a város első nagy létszámú utcai futóversenye, amire a Kolorfutás korai elődjeként is tekinthetünk.


A látogatók az időben visszarepülve betekintést kapnak az elmúlt 65 év sportéletébe, de ezt mégsem retró paradé formájában, hiszen újabb fotókkal is lehet majd találkozni. A tavaly elindult, a kazincbarcikai sporttudatot tovább örökítő, annak hírét öregbítő sportrelikvia-tárlat folytatása ez megújulva, ami más perspektívából emeli kiállítássorozat-szintre a mozgalmat, tovább lépve egy nagyreményű, fényes jövőjű újdonság következő szakaszába.

 

Ismerkedjetek vele már most, és csodálkozzatok rá Kazincbarcika kitartóan sportos természetére! A kiállítást augusztus 1-jén, 18:00 órától nyitja meg Szitka Péter polgármester, a Mezey István Művészeti Központ nagy kiállítótermében. A tárlat a Kolorfesztivál ideje alatt, ingyenesen látogatható!

 

Nyitvatartási időpontok:

H - P: 10:00 - 18:00
Szo: 09:00 - 12:00