Zilahy Olivér Kazincbarcika környékéből merítkező festményeinek kiállítása

Kazincbarcika jól ismert tetoválóművésze, Zilahy Olivér, festőművész is egyúttal. Ezúttal a Kolorfesztiválon mutatja meg világát festményei formájában, melyeknek egyik legfőbb inspirátora maga Kazincbarcika, és — általa — szó szerint festői környéke. A tárlat augusztus 1-jén, 17:00 órakor megnyitóval veszi kezdetét a Mezey István Művészeti Központban.

 

Zilahy Olivér festményeinek témáját a körülötte lévő világ adja. Ezért is nevezte el a Kolorfeszitválon bemutatandó festményválogatását úgy, hogy „Az én világom”.

 

„Próbálok mindent megörökíteni, ami körülvesz, legyen az személy, tárgy, emlék vagy helyszín. Szeretek a természetben alkotni, helyben vázlatot készíteni, majd azt a műteremben megörökíteni. Szívesen alkotok fotókról is: elkészítem, hazaviszem és otthon abból merítkezem.”

 

 


 

A 26 éve tetováló Olivér teljesen különválasztja a tetoválást a festészettől. Rajzolni 14 éves korában kezdett, 17 évesen pedig már fafaragó édesapjával közösen állított ki, majd jópár év kihagyás után, 2016-ban kezdte újra. „Ez egy szerelem, ami most már örök marad” — árulta el.

 

"A festményeim nyújtsanak élményt! A fő rendeltetésük nem a mondanivaló, hanem a gyönyörködtetés. Tájképeket és életképeket hozok Kazincbarcikára, amelyek múzsája leginkább a szülőfalum, Rudolftelep festői tája és Kazincbarcika, amely már 23 éve mindennapi életem színtere. Itt élek reggeltől estig, itt tevékenykedem. Akad téma bőven. A 32 kiállított darab közé a gyermekeimről is viszek pár képet, ők a legjobb modelljeim” — mondta mosollyal a hangjában a festő.

 

Zilahy Olivér bízik benne, hogy a Kolorfesztivál közönsége örömét leli majd alkotásaiban, így azok betöltik a nekik szánt szerepüket, és valóban gyönyörködtetnek majd. 

 

A kiállítást Nagy György, Olivér egykori tanára nyitja meg augusztus 1-jén, 17:00 órakor a Mezey Művészeti Központ többfunkciós termében. A belépés díjtalan. A kiállítás a Kolorfesztivál teljes ideje alatt megtekinthető nyitvatartási időben.

 


 

Fotó/kép: Zilahy Olivér