Öt templomból száll a pazar komolyzene a Kolorfesztivál 2023-on

A Muzsikáló templomok című, éveken átívelő Kolorfesztivál törzsprogram a jubileumi alkalom élményét is tovább fokozza. Ezúttal 4 kazincbarcikai és egy bánhorváti templom várja az emelkedett zenék kedvelőit, különböző műfajokban, a pánsíptól az akusztikus kamarakoncertig.

 

»»» Vince Lilla: Az Angyal hozzánk hajol «««

 

Fenséges programja lesz a Muzsikáló templomoknak rögtön augusztus 2-án, szerdán, 19:30-tól Vince Lilla „Az Angyal hozzánk hajol” című akusztikus kamarakoncertje, a Szent Család-templomban. Az EMeRTon-díjas művésznő, énekesnő, szövegíró, műsorvezető, a Napoleon Boulevard énekese, A Dal zsűritagja és többszörösen az Év énekesnője díj birtokosa lép a templom "színpadán" Kazincbarcika közönsége elé. Zenésztársaival, a fuvolás Hole Annával és a zongorával, énekkel közreműködő Popper Péterrel pompás zenei élményét kínálnak.

 

Jegyek elővételben is kaphatóak ITT, valamint a program napján a helyszínen, szintén 3000 Ft-ért.

 

»»» Régizenei kalandozások (Tóth-Vajna Zsombor, orgona és Kállai-Barba Violetta, fuvola) «««

 

Augusztus 6-án, vasárnap10:30-kor folytatódik a templommuzsika a Kazincbarcika-alsói Református Egyházközség templomában. 

 

Az orgonista szerepben fellépő Tóth-Vajna Zsombor Budapest után Amszterdamban folytatta tanulmányait. Játszott egy legendás zongorán, amelyen Mozart is. PhD orvostanhallgatóként pedig zeneterápiás területen képzi magát tovább. Összeszokott társa a Grazban és Hamburgban is tanult és végzett Kállai-Barba Violetta lesz fuvolájával.

A programon a részvétel díjtalan.

 

»»» Kegye János pánsípművész (a Magyar Kultúra Lovagja) koncertje «««

 

Augusztus 12-én, szombaton, 17:00 órától a Kolorcountry földjén csendül fel újra templomi zene a Kolorfesztiválon. Ezúttal a Bánhorváti római katolikus templomban, pánsíp formájában Kegye János világszerte turnézó és nemzetközileg ismert, Németországban aranylemezes pánsípművész előadásában. Zeneszerzőként saját művei mellett olyan világslágereket is megszólaltat a legkülönbözőbb műfajokból, amelyek nagyon ritkán hallhatóak pánsípon.

A programon a részvétel díjtalan.

 

»»» Nyári dallamok (Bodnár Balázs gitár és Szabó Petra szoprán) «««

 

Augusztus 13-án, vasárnap, 11:30-tól újabb délelőtti zenei műsor hangolja fel a napot a Kazincbarcikai-felsői Református Egyházközség templomában: Bodnár Balázs (gitár) és Szabó Petra (szoprán) közös előadása.

A programon a részvétel díjtalan.

 

»»» Álmok és remények — Sáfár Orsolya opera- és operettestje «««

 

A 2023-as, jubileumi Muzsikáló templomok eseménysorozat méltó fináléja és egyik legnagyobb szabású programja lesz augusztus 16-án, szerdán, 17:00 órától a Szent János görögkatolikus templomban, az Álmok és remények című opera- és operettest. 

Sáfár Orsolya, a Magyar Állami Operaház énekese, a Magyar Ezüst Érdemkereszt és számos egyéb díj és kitüntetés birtokosa, a pozsonyi Szlovák Nemzeti Színházban is szívesen látott vendégművész az est főszereplő művésznője. Zongorán kíséri: Sándor Szabolcs, a meghívott tanárként még Svájcban is oktató zongoraművész, karmester.

A jegyár: 1500 Ft. Elővételben ITT kapható.

 

Isten házai most muzsikálva is nyitva állnak, ha nem is mindig, de mindenki előtt a fenti időpontokban. Várják a résztvevőket a legkedvesebbnek talált programon vagy akár mindegyiken, a fenti sorrendben.