Kolorcountry — a szomszéd falvakra is kiterjedő Kolorfesztivál 

Koncerttel, színdarabbal, stand-uppal, kiállítással, író-olvasó találkozóval csatlakozik Kazincbarcikához több környező település Kolorcountry projektnéven a Kolorfesztiválon.

 

Bánhorváti, Berente, Dubicsány, Edelény, Kurityán, Nekézseny, Sajóivánka és Szuhakálló száll be kulturális élményprogramok egész sorával a Kolorfesztivál színes felhozatalába. Sorozzuk „Kolorlógia” sorrendben, hogy hol mire készüljetek.

 

Club 54 — Mamma Mia Show

 

Rögtön augusztus 5-én, szombaton, 18:00 órától indul az első Kolorcountry program Nekézseny község közösségi kertjében, a Konkordi teraszon. (Esőhelyszín a közösségi ház)

 

A Mamma Mia Show-t a Club 54 zenekar változatlan, eredeti felállásban adja elő: Gallusz Nikolett a Madách Színház

művésznője és a Mamma Mia című musical főszereplője, valamint együttesbéli társai: Németh Gábor „NÉMO” és Juhász Attila „JACK”. A produkció során a népszerű slágerek mellett az ABBA együttes number one dalai is felcsendülnek.

 

Ez egy ajándékprogram a közönségnek a Kolorfesztivál részéről, díjmentes részvétellel.

 

David Klezmer Band — A klezmer varázsa

 

Augusztus 6., vasárnap, 17:00 órakor Edelényben, pikánsan a Borsodi Tájház csűrjében folytatódik a Kolorcountry programsor hagyományos héber eredetű hangszeres zsidózenével, az eMeRTon-díjas David Klezmer Band előadásában.

 

Szintén ajándékprogram, amelyet ingyenesen lehet meghallgatni.

 

Beliczai Balázs és Benk Dénes stand-up-estje

 

Augusztus 6-án, vasárnap, 20:00 órakor várható a Kolorcountry egyik nagyszabású vezérprogramja, amikor két országos hírű, nagy nevettető lép együtt közönség elé: Beliczai Balázs és Benk Dénes. A Showder Klub, a Rádiókabaré és a Dumaszínház is kiemelten jegyzi nevüket. „Co-média” estjükön sokminden szóba jön, de az, hogy szem szárazon maradjon, semmiképp! Megtaláljátok őket Kurityán Lovardájában, eső esetén a kurityáni Kossuth Lajos Általános Iskoljában. 

 

Jegy elővételben ITT és a helyszínen is: 2500 Ft

 

Körúti Színház — Meseautó

 

A legendás Meseautó című magyar romantikus vígjáték elevenedik meg Sajóivánka Fesztiválkatlanjában augusztus 9-én, szerdán, 20:00 órától a Körúti Színház színészei által. Visszaköszönnek a mű ikonikus szereplői, és elhangzanak az örökbecsű mondatai, de hogy a darab pergőbb és izgalmasabb legyen, feltűnik a klasszikusokon kívül néhány új szereplő is.

 

A főbb szerepekben Beleznay Endrét, Oroszi Tamást, Fábián Anitát és Szabó Kristófot láthatjátok.

 

Ajándékprogramként ez a színdarab is díjmentes élvezhető!

 

Kegye János pánsípművész (a Magyar Kultúra Lovagja) koncertje

 

Augusztus 12-én, szombaton, 17:00 órától a Muzsikáló Templomok sorozatban szólal meg Bánhorváti római katolikus templomában Kegye János világszerte turnézó és nemzetközileg ismert, Németországban aranylemezes pánsípművész játéka. Zeneszerzőként saját művei mellett olyan világslágereket is megszólaltat a legkülönbözőbb műfajokból, amelyek nagyon ritkán hallhatóak pánsípon.

A részvétel ezen a programon is díjtalan.

 

Puskás Peti és a The Biebers koncertje

 

A Megasztárból ismert Puskás Peti, testvére és zenekaruk, a The Biebers nevű budapesti modern pop-rock banda zenél Berente Szabadidőparkjában augusztus 13-án, vasárnap, 20:00 órától. 

 

Ez a koncert is ingyenes.

 

Dubicsány Magtár udvar egy sor programmal készül

 

Dubicsány szinte egy kisebb Kolorcitynek is beillik, annyi élményt tesz hozzá az egészhez a 2023-as Kolorfesztiválon. 

 

Csontos László: Az én megyém — író-olvasó találkozó és könyvbemutatója. A Borsod-Abaúj-Zemplénről és kicsit Gömörről írt rendkívüli könyvét mutatja be vagy mutatkozik be már meglévő olvasóközönségének Csontos László augusztus 17-én, csütörtökön, 17:00 órától. Egy olyan könyvről van szó, amely a klasszikus vonalvezetés helyett emberi történetekkel mesél a térségről.

 

17:30-kor egy összetett, multi-kiállítás megnyitó követi ezt, Kovács Gabriella festő és szobrász, Mátraházi Tibor, természetfotós és Dobos Norbert festő műveivel.

 

18:00 órakor zárja a programtriumvirátust a Vodku fia és a Blue sPot zenekar Cseh Tamás-estje „kétféle változatban”. A dupla programot kézműves vásár, automata antikvárium, borkóstoló és töltött káposzta kíséri.

 

A részvétel mindhárom programon díjmentes.

 

A kiállítás a Kolorfesztivál ideje alatt 10:00 és 18:00 között lesz látogatható.

 

Bereczki Zoltán — Colors

 

Talán nem is lehetne összecsengőbb, emblematikusabb fináléja a Kolorcountry élményáradatnak, mint a Colors című koncert, Bererczki Zoltán EMeRTon-díjas magyar színész, énekes, zenei producer főszereplésével. A művész a szuhakállói Kastélykertben kínál feledhetetlen időtöltést augusztus 17-én, csütörtökön, 20:00 órától.

 

A koncert ingyenesen tekinthető meg.

 

Reméljük sikerült rögvest kiválasztani a saját kedvenc programotokat és kiléptek Kolorcity térségébe is Kazincbarcikáról vagy pedig Kolorcountry egy-egy településéről megnézitek valamelyik másik község performanszát.