Ők tündökölnek idén a Kolorfesztivál gasztronómiájának színeiben

Jól tudjuk, egy fesztivál nemcsak nagyívű fellépőkről, remek programokról és tömény látványjátékról szól. Az ínyencség elválaszthatatlan intenzív kísérőfaktora az élménynek, akár (Re)pohárból, akár tányérról. Lássuk, kik adják idén a szemek mellé a szájak ingerét!

 

Szigorúan igazságos ábécésorrendben sorakoztatjuk fel a nagy napokon kiállító vendéglátósokat.

 

Árvay Családi Pincészet 

A Tokaji borvidék Rátka nevű községének sokszor díjazott családi borászata. Ők legyűrik az ellentmondást és a hagyományok megőrzése mellett készítenek modern borokat a borvidékük jellemző borstílusaitól indulva a furmintpezsgőkig. 

 

Bárka Étterem és Bár

Miskolc szinte rejtőzködő, féltitkos kincse, a „börgerekről” és ázsiai konyhájáról egyszerre nevezetes Bárka Étterem és Bár kivételesen forgatag elé lép a Kolorfesztiválon.  

 

Borháló Borsod Kazincbarcika

Kazincbarcika közkincs borközpontja. Nagy választékú borszaküzlet és helyben fogyasztós modern borbár egyszerre. Boros küldetéstudattal fűtött találkozóhelye az egyre bővülő laza, minőségi borkedvelői törzsvendégkörnek. Most azonban a Kolorfesztiválra is kitelepülnek belevaló, nívós fesztiválborokkal és egyéb különlegességekkel.  

 

Borsod Burger

Borsod címeres burgerezője a vármegye több pontján hódít rendületlenül. Kazincbarcikán azonban előhírnökei saját maguknak. MÍg készülő helyi üzletük nyitása csak közelít, a Kolorfesztiválon előre ismerkedhettek legendás kínálatukkal, amit Miskolc, Arnót, Tiszaújváros már stabilan élvez, és nemsokára Ti is fogtok. Addig sem kell türelmesen rózsára várni, mert a Kolorfesztivál már most Borsod Burgert terem.

 

Borsodi Sajtműhely

A szabadtartásban nevelt „jókedvű” juhok és kecskék egészséges, vegyszer- és tartósítószer-mentes sajtjait küldetésként kínáló Borsodi Sajtműhely is jóval közelebb lép a kazincbarcikaiakhoz a Kolorfesztiválon. A Miskolc túloldalán lévő Újcsanálosból érkezik többféle egyedi ízesítésű sajttípussal. A sajtműhely palettáján megtalálhatóak a hagyományos friss sajtok mellett fűszeres, füstölt és hosszan érlelt sajtok is. Akár a fesztivál boraival is jól párosíthatóak, csak súgunk! Kérjetek útmutatást! 

 

Butella Szőlőbirtok és Pincészet

A Tokaj-hegyaljai borvidék világörökségi területéről, a híres Tállyáról érkező kis családi borászat a hagyományos borkészítés szabályait a modern technológiával ötvözve állítja elő színvonalas borait. A vulkanikus tufába vájt pincék tölgyfahordóiból vagy korszerű kóracél tartályokból jutnak végül a palackba az emblematikus furmintok és hárslevelűek.

 

Edelin Birtok 

A Bükki borvidékhez tartozó edelényi Edelin Birtok is kihozza a szálláshely és borászat komplexumából pincéjének javait a Kolorfesztiválra. Ők egyszerre nevezetesek változatos, magas minőségű szőlőborokról a fehértől a rozén át a vörösekig, illetve gyümölcsborokról és 100%-os gyümölcslevekről is. 

 

Fekete Péter Sörmanufaktúra

A miskolci Fekete Péter Manufaktúra bizony állítja, hogy az ő termékeiket nemcsak nevezik kézművesnek, hanem valóban kézzel készített minőségi termékekről van szó egyre szélesebb kínálatú kisüzemi söreik formájában. A nagyjából öt éve működő kis sörfőzde az alapfajtáktól a mániákusan kedvelt meggyeseken át a ritkább különlegességekig sokféle sörrel támad a sörtudókra és a kísérletező kedvű sörkedvelőkre a Kolorfesztiválon is.

 

Ficzak

Évek óta úttörő bár, az üdítő miskolci Szinva terasz szó szerint ficakjából, stílussal és különlegességekkel a minőségi italkultúra szolgálatában. Most azonban kijöttek a sarokból, és ők is faház ablakot nyitottak a Kolorfesztiválra. Igyatok ebből mindnyájan!

 

Gallay Kézműves Pince

A Bükki borvidék egyik visszhangos, vezető, mondhatni jelképszerű borászata ők. Borvidékük első boutique borászataként mutatkoznak be, nem véletlenül, de a kirakat mögött is fontos elvekkel operál a borgazdaság. Aki őket választja, a fenntartható, környezettudatos termelésnek is melléáll. Ám a Gallay borok élvezete jóval több jócselekedetnél. Borbély Roland palackos életművei a család korábbi nemzedékeinek mesterségét újraélesztve Borsodból egészen Budapest Michelin-csillagos éttermeibe jutottak, most pedig a Kolorfesztiválra is.

 

Gery Lángosozó

A Gery Lángosozó a nagy környék nyüzsgő-zizgő klasszikus lángosozója, amely mindenütt ott van, csodával határosan talán egyszerre több helyen is! Így a Kolorfesztiválról naná, hogy nem hiányozhat!

 

GinGin

Kazincbarcika egyik legprogresszívebb és kétségtelenül legKolorabb helye a GinGin koktélbár, ami a reggelitől az esti koktélozásig kínál változatos, kreatív, zömében saját alkotásokat enni és inni. Úrnője a minőségi Designer szörpjeivel országhódító Gyulai Évi, aki tovább formázta saját szörpjeit egyedi alkoholos és alkoholmentes koktélok alakjában is. Legújabban pedig új gasztroművészeti irányt talált az önálló fagyiteremtésben, a szörpöktől megszokott gondossággal és fantáziával.

 

Gofrizz

Futurisztikusan ható, nagyon színes és nagyon nyári édességbombák Miskolcról. Buborékozó fagyis gofrik és ice roll fagylaltok a mesterségük címerei. Ezektől még a szemetek is jóllakik, de biztosan nem akartok majd itt megállni.

 

HBH Bajor Sörház, Étterem és Panzió

Kazincbarcika városi sörfőzdéje. Konyhájának híre is szájról szájra terjed. A HBH sörfőzdék utolsó mohikánja a fesztiválnapokon (a főhadiszállásukon túl is) több csapról engedi ki habos portékáit a kihagyhatatlan, nagy könyv szerinti fesztiválos söröspohár-emelések érdekében. 

 

Lilien Döner

A főutca minőségi dönerese a Kolorfesztiválon is megmutatja, hogy hogyan képes zsonglőrködni, többek között a fűszeres húsokkal és pitákkal. 

 

Nagy Imre és Nagyné Csomai Erzsébet felvidéki népi ételekkel, krumplilángossal (lapcsánkával) és kuriózumokkal érkezik Alsózsolcáról, a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület tagjaként. A házaspár csak rendkívüli fesztiválokon jelenik meg, így kész megtiszteltetés, hogy a Kolorfesztivált annak tartják.

 

Pálfalvi Lajos még a Kolorfesztiválnál is tarkább édességcunamija újra elönti a standját a Kolorfesztivál zárónapjain. 

 

Papó Sörözője

Kazincbarcika egyik legnépszerűbb sörözője is kiterjeszti magát a legintenzívebb fesztiválnapokra. Az egyre bővülő italválasztékkal kecsegtető közkedvelt Papó Söröző most mobilformában állja ki a Kolorfesztivál szomjas sokadalmának próbáját.

 

Príma Pálinkafőzde

Hogy milyen Kazincbarcika város saját pálinkafőzdéje? Hát Príma! És azon túl? Kreatív, ritka saját gyümölcsökkel és kombinációkkal csábít és kedveskedik. Aki még nem kóstolta, annak itt az alkalom. Aki pedig újrázna? Ő már pontosan tudja, hogy miért teszi! Egyszerre kínáljuk lokálpatrióták és fesztiválzarándokok figyelmébe, különösen a Magna Cum Laude zenekar Pálinkadala alá. Hadd kötelezzen a név!

 

Smokey Burger

A miskolci Smokey Burger, csatába hívó hamburgerszörnyeinek száját tátja Rátok, Kolorfesztiválozók! Álljátok a kihívást? 

Persze, ha nem akartok a hamburgernél megállni, nézzetek jól körül, hátha ők sem állnak meg ott!

 

Tepszi Étterem és Pizzéria

Kazincbarcika legújabb gasztroszereplője magasara emelte a lécet. Alig egy hónap után gyors közönségsikereket söpört be pizzáival, leveseivel és egyéb fogásaival. És máris, újoncként is a Kolorfesztivál egyik egyenrangú gasztroaktivistája lett. 

 

Törpe Söröző

A bringások kedves sajópálfalai, családias sörözője Hozzátok is kihajt a Kolorfesztiválra.

 

Vadnai Csakazértis bor- és ökogazdaság

Egy, a legszebb értelemben különc borászat teremti meg (többek között) a nem mindennapin érdekes, izgalmas, gyorsan nagy hatású borainak változatos sorát a közeli Vadnán. Egy belevaló vegyészmérnök házaspár álma és állhatatos küldetéstudata áll a minden dimenziójában ingergazdag márka mögött: egy rendkívüli almafát patronálnak és verseskötet-lapnak kínálják a boros címkéjüket. Az ő standjuknál már az első borkorty előtt is átélhettek egy belülről fakadó, őszintén őszinte pezsgést.

 

A felsoroltak gasztroforgatagával legközelebb a Fő tér környezetében találkozhattok augusztus 18-án, 19-én és 20-án, a jubileumi Kolorfesztivál nagy fináléjában.