Fesztivál nyílt a fesztiválban

 

Dubicsány – Kilencedik alkalommal nyitotta meg kapuit augusztus 3-án a 4.Kolorfesztivál részeként a Fignár Fesztiváludvar Dubicsányban.

 

A négy napos programsorozat – melynek a kezdetektől a Fignár házaspár ad otthont – idén is kiállítás-megnyitókkal kezdődött. A rendkívül hangulatos családi ház udvarán helyet kapnak festő-és művésztanárok alkotásai és a Heszalaga Vizso Deák Művészeti Műhely munkái is.

 

Az udvarban megtekinthető tárlatokkal párhuzamosan kiállítást nyitott a Magtár Galéria is, amely a dubicsányi emberek életét mutatja be az érdeklődőknek. Ezt követően a Csoltói Hagyományőrző Rozmaring Zenekar szórakoztatta a résztvevőket. A megnyitó napján – szintén a hagyományoknak megfelelően – bárki megkóstolhatta a hamisítatlan dubicsányi töltött káposztát, éhen senki nem maradt, hiszen, mint azt Fignár Zoltán elmondta, felesége, Melinda, valamint a helyi asszonyok 1500 darabot készítettek belőle.

 

A programok egészen szombatig folytatódnak Dubicsányban, 4-én, többek között író olvasó találkozóval, melyen Bónizs Róbert Szent László íja című könyvét mutatják be.

 

Meghallgatható lesz Adorjáni Bálint Szabó Lőrinc zenés irodalmi estje, és idén is megszólalnak Cseh Tamás dalai, ezúttal a Vodku tolmácsolásában. Augusztus 5-én és 6-án a zenéé lesz a főszerep: pénteken fellép az Endorfin, a Hihetetlen Beugrók és a Hurku, szombaton pedig élő blues-estet ad Fekete Jenő, de zenélnek majd a Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Jazztanszakának növendékei is.

 

A programok alatt az érdeklődők megkóstolhatják a Petrény pincészet finomabbnál finomabb borait, de van automata antikvárium és kézműves vásár is. Az udvar házigazdái szívesen vesznek használt könyveket, továbbá kutyatápot is, hiszen egy menhelynek kívánnak segíteni a felajánlásokkal. A belépés díjtalan, az autóval érkezők a Magtár Galéria mellett parkolhatnak.