A hajrájához érkezett a 4. Kolorfesztivál

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kazincbarcika - Hamarosan véget ér az ország egyik legszínesebb összművészeti rendezvénysorozata: a 4. Kolorfesztivál. Az augusztus 1-jén kezdődött képzőművészeti, előadóművészeti, gasztronómiai és sportreseményekben gazdag hetek zárásaként augusztus 19-én és 20-án a fesztiválozókat ismét szemet, fület és ízlelőbimbókat gyönyörködtető programok várják. Magyarország történelmi borvidékeinek legismertebb pincészetei, borászai érkeznek Kolorcitybe, hogy megmutassák legfrissebb és legkedveltebb boraikat. A gasztronómiai különlegességek mellett egész délutános és estés zenei élményben lesz része az érdeklődőknek. A Csónakázó-tóról Kazincbarcika Fő térére költőző nagyszínpadon fellép többek között a Csík zenekar is. Az együttest Presser Gáborral, a magyar rockzene egyik megteremtőjével láthatja együtt a közönség.

[/vc_column_text][vc_single_image image="784" img_size="full" alignment="center" style="vc_box_shadow_3d" css_animation="top-to-bottom"][vc_single_image image="3207" img_size="large" alignment="center" css_animation="top-to-bottom"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text] 

A kétnapos program péntek délután háromkor a Kolorfesztivál és a Borsodi Művészeti Fesztivál keretein belül a VIII. Barcikai Bormustrával kezdődik Az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusának Borsodi Régiója és a Barcika Art Kft. közös szervezésében augusztus 19-én és 20-án a kazincbarcikai Fő tér és a gasztroutca megtelik majd finomabbnál finomabb nedűkkel és kóstolni valókkal. Az egri borvidékről a Petrényi Pincészet, a Juhász Testvérek Pincészete, a Sike Pincészet; tokaj-hegyaljáról az Árvay Családi Pincészet és a Zombory Pince; a villányi borvidékről a Polgár Picészet és a bükki borvidékről Sándor Zsolt Pincészete hozza el Kolorcitybe különleges borait. A bormustrán megízlelhetik a mónosbéri Bükki Kézműves Sajtmanufaktúra termékeit, valamint a kazincbarcikai Príma Pálinkafőzde egyedi pálinkáit is. A talpalávalóról egész délután Barsi Csaba és az Agyagbanda gondoskodik.

 

A nagyszínpadi koncertek délután öt órakor kezdődnek a Magyarvista Social Klub műsorával, majd héttől Myrtill és a Swinguistique jazzstandardekkel, örökzöldekkel, Broadway-slágerekkel és hollywood-i filmek dalaival szórakoztatja a fesztiválozókat.

 

Az napot 21.30-tól a Csík zenekar és Presser Gábor rendhagyó, közös produkciója zárja. A kötelezően elvárt Csík dalok mellett olyan LGT számok is felcsendülnek majd ezen az estén, amelyeket a zenekar kizárólag akkor játszik, ha Presser Gábor is a színpadon zenél velük. Az együttműködés közel hét évre nyúlik vissza. Igazi kétoldalú kapcsolat: nem csak a Csík zenekar játssza Presser dalait, hanem az Omega és a Locomotív GT legendás zeneszerzője, billentyűse is bekapcsolódik a Csík ismert nótáinak interpretálásába. A két, teljesen külön zenei világ olyan jól fuzionál a színpadon, ami által egy teljesen új, friss produkció születik!

 

Szombaton 15.00 órától folytatódik a gasztronómiai kalandozás: a VIII. Barcikai Bormustra. Szent István ünnepén a Fő térre felállított Borteraszról élvezheti az előadásokat, aki augusztus 19-én délig regisztrál a 06-20/823-9869-as telefonszámon. A helyfoglalással a résztvevők a Magyar Speciális Olimpiai Szövetséget támogatják.

 

Délután öt órától a Liszt Ferenc-, Kossuth- és Prima Primissima-díjas Muzsikás együttes zenéje szórakoztatja a közönséget, majd a Miskolci Illés Emlékzenekar (M.I.E.Z.) varázsolja a nagyszínpadra az Illés együttes eredeti hangzásvilágú slágereit.

 

Este 20.40-től a fesztivál egyik visszatérő vendége, Geszti Péter lép fel. A művész koncertjén most újabb szövegek, dallamok csatlakoznak a klasszikusokhoz, a Rapülők, a Jazz+Az és a Gringo Sztár után GESZTI néven idén friss zenei projektjét hozza el Kazincbarcikára.

A 4. Kolorfesztivált látványos Kolor UV-show és ünnepi tűzijáték zárja.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image="926" img_size="full" alignment="center" style="vc_box_shadow_border" css_animation="top-to-bottom"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image="359" img_size="full" alignment="center" style="vc_box_shadow_border" css_animation="top-to-bottom"][/vc_column][/vc_row]