Családi tárlat a Mezeyben

 

„Családi tárlat” címmel nyílt kiállítás november 24-én a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében. A Horváth család munkái 2017 január 4-éig tekinthetőek meg.    

A megnyitó a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanszakának műsorával kezdődött, majd Fignár Zoltán mondott köszöntőt. A művész beszédében méltatta a kiállítókat, név szerint Horváth Zoltán fazekast, Tátrai Zita csipkekészítőt népi iparművészeket, a népművészet ifjú mestereit, valamint Horváthné Marikát, „kreatív anyut”. – Ha a Horváth családban lenne még egy bútorasztalos is, vagy egy olyan személy, aki jó ágyat tud készíteni, akkor én szívesen beköltöznék ebbe a kiállítóterembe, most. Legalábbis erre az időre. Egy nagyon otthonos, nagyon barátságos, nagyon színvonalas kiállítást láthatnak. Nem véletlen jutott eszembe először, hogy itt jó érzés lenni, még akár lakni is – mondta Fignár Zoltán.

   

Az elhangzott szavakat érdeklődésünkre Horváth Zoltán magyarázta meg. Mint mondta, a kiállítást úgy rendezték be, hogy alkotásai, valamint édesanyjának és feleségének művei tökéletes összhangot alkossanak. – Néhány éve már tervben volt az, hogy egyszer majd összeállítunk egy közös tárlatot, és nagy örömünkre szolgál, hogy ez itt most megvalósulhatott. Édesanyám nyugalmazott óvónő, nagyon ügyes keze van, ő kreatív munkáinak – festmények, sütemények – készítésével tölti el az idejét. Feleségem részéről zsinórcsipkék, különböző általa tervezett ruhák valamint tojásírás látható itt a Mezey kiállítótermében. Én pedig fazekas vagyok, 22 éve foglalkozok ezzel a mesterséggel és megpróbáltam most olyan edényeket hozni ide, amilyeneket korábban még nem láttak tőlem – sorolta Horváth Zoltán.     A megnyitó Galkó Balázs színművész szavalatával ért véget, ezt követően pedig Kazincbarcika önkormányzatának képviseletében Klimon István alpolgármester, a Barcika Art Kft. nevében pedig Dr. Makkai Orsolya ügyvezető igazgató köszönte meg a kiállítók és az eseményen közreműködők munkáját.

  A Családi tárlat 2017. január 4-éig tekinthető meg nyitvatartási időben, a Mezey kiállítótermében.