Kolorfesztivál ON!

Kolorfesztivál ON!

  Friss lendületre, a megszokott minőségi és professzionális produkciókra számíthatnak a látogatók idén augusztusban is az ország legszínesebb, legdinamikusabban fejlődő összművészeti rendezvénysorozatán, az 5. Kolorfesztiválon.   A legszínesebb fesztivál: újszerűség, dinamizmus  

A három hét alatt minden korosztály és minden művészeti ág rajongója megtalálja majd a kedvére való programot: a fergeteges koncerteken kívül 2017-ben is megannyi képzőművészeti és street art akció; színházi és táncművészeti előadás; népi hagyományőrző, gyermek-, gasztronómiai és turisztikai program; valamint sportesemény közül válogathat a közönség. A mozgalmas napok zárásaként augusztus 25-és 26-án egy after hétvégével búcsúzik a barcikai nyár és az idei Kolorfesztivál.

  Mérföldkő és jubileum  

„Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtő fejlesztése” címmel Kazincbarcika önkormányzata három szomszédos helyhatósággal karöltve sikeres pályázatot nyújtott be a Svájci Hozzájárulási Programhoz, amelynek egyik elsődleges célja volt, hogy a kazincbarcikai térség imázsa javuljon. Az új térségarculati koncepció szerint a település és vidéke az ország legszínesebb régiójaként kívánta meghatározni önmagát. Ennek részeként az elmúlt négy évben számos kulturális, turisztikai és kommunikációs akció zajlott a városban és a környék településein, amelynek legnépszerűbb és legsikeresebb eleme a Kolorfesztivál.

Idén először, a svájci források kiaknázását követően saját forrásból valósul meg az ötödik, jubileumi programsorozat, amely komoly kihívást jelent a szervezőknek. A szponzorok és a térség együttműködő településeinek aktív részvétele még inkább meghatározóvá válik, hiszen a fesztiválnak a továbbiakban is meg kell őriznie összművészeti jellegét, illetve az eddig is bizonyítottan magas színvonalát.

  Kolorcountry együttműködés  

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben nem csak Kolorcity-Kazincbarcika, hanem a térség számos települése is készül a programsorozatra. Kazincbarcika Város Önkormányzata és a szervező Barcika Art Kft. egyre népszerűbb rendezvénye, illetve az országosan ismertté és elismertté vált színes város márka sikere egyre több környező község és város vezetésének, lakóinak keltette fel a figyelmét, így 2017-ben több mint tíz település jelezte, hogy szeretne együttműködni a színes programok kapcsán. Ezzel a példaértékű összefogással a Kolorfesztivál nem csak Magyarország leghosszabb, hanem legnagyobb területi kiterjedésű fesztiváljává növi ki magát. A páratlan természeti és környezeti adottságokkal rendelkező Kolorcountryban érdemes az év bármely napján körülnézni, hiszen számos turisztikai látványosság, lélegzetelállító hely várja a látogatókat a gyönyörű Bükk hegységben és a Sajó-völgyében.

  Unikornis: kreatív, új színfolt a palettán  

A Kolorcity-Kazincbarcika arculata egy új, de régóta közkedvelt elemmel bővül idén. Az impozáns, erőt, dinamikát és védelmet sugárzó, ám mégis végtelenül szerethető, játékos unikornis már eddig is szorosan kötődött a városhoz. Szőke Miklós Gábor fából készült színes unikornisa, amely Magyarország legszebb körforgalmát díszíti, éveken keresztül vitte hírét a Kolorfesztiválnak és Kazincbarcikának, mint ahogyan a város címerében is szereplő szimbólum. A művész közkedvelt szobra ihlette a friss arculati elemet, amely tovább színesíti az egyre sikeresebb városarculatot.

  image1