Színezzük együtt Kazincbarcikát

A helyi közösségi fejlesztési stratégia megvalósítása volt a témája annak a fórumnak, amit a „Színezzük együtt Kazincbarcikát” Helyi Akciócsoport szervezett március 26-án, a Mezey István Művészeti Központban.


Fotók: Zele Tímea

A rendezvényen Wächter Balázs programkoordinátor köszöntötte a megjelenteket, majd a Helyi Akciócsoport létrejöttéről szólt.
Kazincbarcika Város Önkormányzata még 2016- ban pályázott a „Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva” tárgyú felhívásra. Ezt követően megalakult a „Színezzük együtt Kazincbarcikát Helyi Akciócsoport”, amely intézményesített formában a helyi közösség szervezéséért tevékenykedik.


A képen: Wächter Balázs programkoordinátor

A programkoordinátor elmondta: a fórum célja, hogy a civil szervezetek, az intézmények és az önkormányzati társaságok megismerjék a 2018-2019-es, Kazincbarcikán elérhető pályázati lehetőségeket, azoknak főbb feltételeit, valamint felmérjék a lehetséges pályázói igényeket.



A Helyi Akciócsoport stratégiai céljai között szerepel a civil szervezetek, helyi közösségek együttműködése, művészeti rendezvények, alkotó programok szervezése, a helyi vállalkozások és a lakosság, közszféra együttműködésének támogatása, továbbá a kommunikációs felületek fejlesztése is. Minderre több mint százharminc millió forintot nyert a Helyi Akciócsoport.
A fórumon elhangzott: a jövőben is tartanak egyeztetéseket, amelyeken további, hasznos információkkal látják majd el a pályázókat.