Fitt Barcika – már a futókat is várják edzések

A POLAR nagykövetei Futóklub sorozatuk első edzését tartották a KSK-n május harmadikán az esti órákban a Fitt Barcika sportprogram-sorozat keretein belül.

 

 

Az edzés első perceiben a POLAR új nagykövetét mutatták be a megjelenteknek: Viszoczky Sándort, akit a városlakók egyébként már jól ismerhetnek, hiszen mindamellett hogy a Kazinczy Ferenc Tagiskola tagintézmény-vezetője óriási sikereket ért és ér el a sport területén: többször teljesítette már az IRONMAN távot, mely nem más mint a triatlon hosszútávú fajtája (megszakítás nélkül 3,86 km úszásból, 180 km kerékpározásból és egy maratonból áll).

 

Fotók: Zele Tímea

 

Ezt követően - akik előre regisztráltak – átvették azokat a pulzusmérő órákat, melyek a pulzuskontrollos edzés előnyeit ismertetik meg a tesztelővel.

 

 

De mit is érdemes tudni a Futóklubról, kik csatlakozhatnak, és tulajdonképp mi folyik itt?

 

A program minden futni vágyónak ad valami pluszt: a haladóknak hasznos feladatokat és fejlődési lehetőséget, a kezdőknek a sport alapjait, hogy sérülésmentesen tudjanak a hétköznapokban edzeni. Fontos, hogy amit itt elsajátít a futó, azt a mindennapokban fel tudja használni.

Csatlakozni bárki tud: a kezdőtől a haladóig, időstől a fiatalig mindenkit várnak, s mindenkinek segítenek a saját tempójában biztosítani a fejlődést.

 

 

Hogyan néz ki egy alkalom?

 

Egy könnyed, játékos bemelegítés után futás következik, melyet természetesen az elmaradhatatlan nyújtás zár le. A Futóklub edzéseire minden második héten számíthatnak majd az érdeklődők.