Kihívásokkal teli nap volt

Foci, floorball, kézilabda, birkózás, tánc – többek között ezeket a sportágakat vonultatták fel a barcikai sportegyesületek május 30-án, a kihívás napja délelőttjén a város óvodáiban és iskoláiban.

 

A kihívás napja kezdeményezés 1982-ben indult Kanadából, Magyarországon pedig 1991-től vált népszerűvé, s minden év május utolsó szerdáján tartják országszerte. Az eredetileg „Challenge Day” néven ismertté vált játékban a világon majd 50 ország városa, falva vesz részt. A sportrendezvényt országunkban idén 26. alkalommal szervezik meg, s eddig összesen 1596 hazai település vett részt valamilyen formában rajta, a résztvevők száma pedig eléri a 8 millió főt. Természetesen Kazincbarcika is képviselteti magát évről évre, kategóriájában pedig 3 esztendeje a legjobb, első helyezést érte el.

 

Mi a célja a kihívás napjának?
Nem más, mint hogy kedvet teremtsen az egészséges, és a mozgásban gazdag, sportos életmódhoz.

 

A délelőttön a kazincbarcikai sportegyesületek mutatták be sportágaikat az ovisoknak és az általános iskolásoknak, így volt floorball, foci, kézilabda, birkózás, röplabda, kézilabda és táncbemutató is, majd a Napsugár Tagóvodában átadták az első Ovi-Sport Pályát. Az átadót követően Rubint Réka tartott sportfoglalkozást a tagóvodában, majd az Árpád Fejedelem Tagiskola diákjait egy rendhagyó testnevelésóra keretén belül izzasztotta meg.

 

 

 

 

 

 

 


Fotók: Zele Tímea

 

A programokkal párhuzamosan az uszodában és a Kazinczy Tornacsarnokban Kolor Game sportvetélkedőn mérhették össze erejüket, a Don Bosco Sportközpontban pedig a válogatott röplapdacsapattal edzhettek a diákok, este pedig a kutyusos gazdik futhattak kedvencükkel a Csónakázó-tó mellett.