Újabb büszkeség

Május 30-án, a kihívás napja alkalmából több ezer gyermek és felnőtt mozgott Kazincbarcikán, melynek köszönhetően a város ismét elnyerte a legsportosabb település címet.

 

Kazincbarcika kivételes helyzetben van, szinte minden sportág képviselteti magát valamilyen formában a városban.

 

Évek óta sikeresek vagyunk a diákolimpián, és az élsportban is, valamint több olyan, mára országosan és nemzetközileg ismert aktivista él itt, akik a szabadidősportban is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. 

 

- Kazincbarcika Város Önkormányzata az egészséges és mozgásban gazdag életmód népszerűsítését fontos célként tűzte ki, és a célok elérésben nagyon következetes munkát végez. A sportegyesületekkel, civilekkel, oktatási intézményekkel és a helyi vállalkozásokkal összefogásban önkormányzati szinten koordináljuk az előttünk álló nagyszabású sportfejlesztési terveket, így például a vízikomplexum vagy a jégcsarnok megvalósítását, az ovi-sport programot, a Fitt Barcika egész éves, ingyenes tömegsport sorozatot, valamint komoly szerepet vállalunk az utánpótlásbázis kialakításában. Nagyon komoly lobbitevékenységet végzünk a szakági szövetségeknél, hogy minden sportágat segíteni tudjunk a működésben, továbbá az önkormányzat saját pályázati rendszerén keresztül lehetőséghez juthatnak olyan sportszervezetek is, akik TAO forrást jelenleg a központi szabályozás miatt nem tudják igénybe venni.-mondta Szitka Péter polgármester.

 

A kihívás napján résztvevő városlakók száma és az évek óta bezsebelt győzelem egyértelmű válasz arra, hogy mennyien igénylik a lehetőséget a mozgásra és a közösségi programokra.

 

Ez kiváló jelzés, hogy érdemes figyelmet, energiát, munkát és pénzt fordítani a sportra, legyen az egy játszótéri fitnesz eszköz, a Kolorfutás vagy egy komplex úszásoktatási program, amely szeptemberben veheti kezdetét a városban.

 

- Ezen a napon minden korosztályt megmozgatunk, és mindenkit igyekszünk bevonni: szakemberek, civilek, egyesületek, sportolók, gyerekek, felnőttek. Büszkénk vagyunk az élsport-és diáksport eredményeinkre is, de egy ilyen napon még inkább, hiszen azok is csatlakoznak a mozgásra épített foglalkozásokhoz, akik a szabadidősportot választották a versenysport helyett vagy épp még semmilyen mozgásformát nem próbáltak ki.- tette hozzá a városvezető.