Középpontban a kézműves vállalkozások

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Színezzük együtt Kazincbarcikát Helyi Akciócsoport közös gondolkodásra, fórumra várta a vállalkozókat és a civil szervezetek képviselőit június 8-án, a KolorLab Innovációs Központban.

 

 

 

 

A fórumon elsőként Wächter Balázs projektkoordinátor köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Juhász-Nagy Judit önkormányzati tanácsadó ismertette a helyi mikro- és kisvállalkozásoknak elérhető innovációs célú pályázati lehetőséget, a KolorFund-ot. A pályázat június 15-éig nyújtható be, amelynek részleteiről bővebben a KolorLab weboldalán vagy az alábbi linken: http://kolorlab.hu/kolorfund-palyazati-alap/tájékozódhatnak. A pályázat benyújtásának határidejéig a szakemberek készséggel megválaszolják a felhívással kapcsolatos kérdéseket és segítik a projektötletek tovább gondolását is.

 

 


Fotók: Zele Tímea

 

 

A programon Matheidesz Réka, kézműves vállalkozásokat segítő mentor, a WAMP megalapítója beszélt a kézműves, design  vállalkozások elindításához szükséges feltételekről, a fejlődés sikertényezőiről, illetve nehézségeiről, az értékesítés útjáról, valamint a vállalkozók közti együttműködési lehetőségekről is. Elmondta, hogy a WAMP alapításával egyidejűleg szoros kapcsolatot épített ki a design termékeket fejlesztő és tervező vállalkozókkal, akiknek sokáig egyengette útját.

 

 

 

 

A rendezvényen bemutatkozott Bencze Boglárka, helyi kézműves vállalkozó is, aki már 2013 óta Foltos Boglár márkanévvel készíti egyedi, különleges textiltáskáit.