Kazincbarcikán zárul az idei Tour de Hongrie

Kazincbarcikán zárul az idei Tour de Hongrie

 

Egy látványos, 127 km-es Kazincbarcika – Kazincbarcika szakasszal zárul az idei Tour de Hongrie augusztus 19-én. A nemzetközi mezőny így két napot tölt Borsod-megyében, a Bükkben, a Bükk lábánál.

 

 

 

Amint erről korábban a Tour de Hongrie szervező csapata már tájékoztatta a kerékpársport barátait, idén nyáron nem Budapesten lesz a Tour de Hongrie utolsó szakaszának befutója. A főváros illetékes bizottságának döntését követően azonnal megkezdték a munkát, hogy pótolni tudják ezt a szakaszt. Mivel a szombati nap Miskolcon ér véget, így első körben olyan észak-magyarországi városokkal vették fel a kapcsolatot, amelyek vagy idén, vagy már 2019-re jelentkeztek, mint lehetséges Tour de Hongrie célváros. Mivel a verseny fogadása egy város számára komoly előkészületekkel jár, így fel sem merült, hogy 40-50 nappal a Tour de Hongrie előtt, nulláról kezdjenek hozzá az egyeztetésekhez.

 

 

"A 6. Kolorfesztivál zárórendezvényeihez csatlakozva egy kiemelkedő esemény érkezik Kazincbarcikára, a kerékpáros versenyek királynője, a Tour de Hongrie. Amikor megkerestek a verseny szervezői, hogy a fővárosi zárófutam nem tud megvalósulni, és előző nap a közelünkben van a célváros, tehát ugyan 2019-re pályáztunk, de már idén lehetőségünk nyílik teret adni a megmérettetésnek, óriási örömmel fogadtam. Mind a város, mind a térség imázsának szempontjából rettentő fontos, hogy egy ilyen neves, elképesztő médiaháttérrel rendelkező, színvonalas verseny nálunk kaphat helyet." - nyilatkozta Szitka Péter polgármester.

 

 

 


"Kazincbarcika 2019-re már leadta a célvárosi pályázatát, így felvettük a kapcsolatot a város vezetésével, és egy napon belül kaptunk egy határozott szóbeli megerősítést. A következő napok a város és környezetének feltérképezésével teltek, keresve olyan utakat, amelyeken a verseny megvalósítható. Sokak számára talán meglepetés lesz, de többnyire kiváló útminőséggel találkoztunk, és szebbnél szebb épített vagy természeti értékek mellett halad el a szakasz útvonala. A Nemzet Sportvárosa rangot is elnyerő Kazincbarcika hatalmas belső parkjai, terei, és a színes város belső útjai kiváló hátteret biztosítanak a Tour de Hongrie 5. szakaszának rajtjához és befutójához. E mellett a Magyar Körverseny jól illeszthető a KolorFesztivál programjaiba is. A választásnál fontos szempont a verseny biztonsága is. 2017-ben a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrkapitányság és a Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai kiváló munkát végetek, és megnyugtató profizmussal biztosították az ebből a szempontból legtöbb kockázatot rejtő bükki hegyi és miskolci útszakaszokat. A Borsod-megyei rendőröktől idén a kazincbarcikai szakaszon is ugyanezt a profizmust várhatjuk." - mondta Eisenkrammer Károly főszervező.

 

 

A Magyar Televízió M4 csatornájának műsorrendjéhez igazodva, augusztus 19-én vasárnap délután 12:40-kor lesz a rajt, és a Kazincbarcika - Edelény – Szendrő – Jósvafő – Aggtelek útvonalon hajtanak a sportolók a szlovák határ irányába. Az M4 televízió adásába 14:00 órától, a jósvafői emelkedő előtt kapcsolódhatnak be a nézők, és innen már élőben lehet szurkolni a magyaroknak. Aggtelektől Felsőnyárádon át dél felé vezet a szakasz útvonala. A cél előtti utolsó látványos, komoly emelkedő Sajókaza előtt lesz, innen már csak 15 km Kazincbarcika, ahol öt darab, 6 km-es városi kör vár még a mezőnyre. A cél a Városháza mögötti területen lesz.