Varázslatos dallamok és igazi bulihangulat

Könyvtárkóstolgatóval kezdődtek a Kolor Kölyöksziget eseményei délután három órakor a Mezey István Művészeti Központban, ahol az Egressy Béni Városi Könyvtár munkatársai az olvasást népszerűsítették a gyerekek körében.

 

kölyöksziget
Fotók: Kovács Loretta

 

Majd KolorArt Visual címmel filmes, fotós és grafikai műhelyfoglalkozásokra várták az érdeklődőket, akik a Kamera Fotókör, az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör és Nagy Gyula segítségével kóstolhattak bele a különféle tevékenységekbe. Ezen a napon újrahasznosított anyagokból kézműveskedhettek a kicsik a Gyermekek Háza-Kézművesház kollektívájával.

 

kölyöksziget

 

kölyöksziget


Kora este Kegye János világhírű pánsípművész varázsolta el előadásával a közönséget a Szent János görögkatolikus templomban. A művész egy-egy koncertjén mind a népzenét mind pedig a híres előadók slágereit is megszólaltatja az érdeklődők legnagyobb örömére.

 

Kegye János

 

Közönség

 

közönség


A könnyűzenei koncerteknek a fesztivál egyik legnépszerűbb helyszíne a Csónakázó-tó adott otthont, ahol a szervezők ezúttal a fiataloknak kedveztek. Az est során először a miskolci Sky Fanatic lépett fel, őket a Punnany Massif követte. A Sky Fanatic hat évvel ezelőtt alakult, a formáció nyolc tagot számlál, leginkább reggaet játszanak, amit hiphopos, funkys, popos elemekkel tarkítanak.

 

Sky Fanatic

 

Sky Fanatic

 

A Punnany Massif tizenöt éve szórakoztatja a nagyérdeműt. A pécsi hiphopzenekar először két fővel indult útjára a zene világában, mára már mintegy tíz fő alkotja a népszerű bandát. A Punnany Massif az ország legnagyobb fesztiváljainak állandó nagyszínpadi fellépője, akiket már nagyon vártak Kolorcity lakói. Slágereikre ezrek tomboltak a Csónakázó-tónál.

 

Punamy

 

Punamy

 

Punamy

 


Berente évről évre erősíti a 6. Kolorfesztivál vidéki helyszíneinek sorát: a Kolorcountry keretén belül augusztus hetedikén este Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar szórakoztatta a település lakosait és környékbelieket az új helyszínen, a horgásztónál.

 

emléklap
Fotók: Zele Tímea

 

Maróth Viki

 

berente

 

A 2003-ban alakult zenekar stílusa egyedi, több műfajt ötvöz: az aktuális irányzatokat ötvözi a múlt századi tánczenei műfajokkal, ennek köszönhetően zenéjük könnyen felismerhető, szerethető és - nem mellesleg – jól táncolható is.

 

közönség

 

közönség