A fiataloké volt a szombat

A Kolor Kölyökszigeten a családoké és a legkisebbeké volt a főszerep a szombaton a Völgyparkban. A gyerekek által közkedvelt program volt a Makadémia, pontosabban az anyagtudományi játszóház a Miskolci Egyetem munkatársaival. A résztvevők játékos formában és kísérletek bemutatásán keresztül ismerték meg a kémia és a fizika alapjait. A délután további részében a gyermekdalok és a zene kapott kiemelt figyelmet a Mintapinty és az Eszter-Lánc Zenekarok tolmácsolásában.

 

Kölyöksziget
Fotók: Kovács Loretta

Kölyöksziget

 

Kölyöksziget

 

Kölyöksziget


Este 21 órától a fiataloknak kedvezett a fesztivál programja, hiszen a közkedvelt Lights Off Color bulisorozat kazincbarcikai állomása adott helyet a jobbnál jobb elektronikus zenéknek. A Csónakázó–tónál több százan voltak kíváncsiak a magyar dj-k elitjeire, így a lemezjátszók mögött Jackwell, Datrash, Viktoria Kiss, Andro, Newik, Beatbros pörgették a legnagyobb slágereket. Nem utolsó sorban az éjszaka folyamán a színpadon a Follow The Flow nevű formáció adott fergeteges koncertet.

 

Light off
Fotók: Herczeg Richárd

 

Light off

 

Light off

 

Light off


A Kolorcountry következő állomása a sajókazai Radványszky-kastély terasza volt, ahol a Cimbaliband zenélt a kilátogatóknak. A formáció néhány évvel ezelőtt az X-faktor egyik győztesével, Danics Dórával bővült, akiről mint kiderült: óriási rajongója volt már korábban is a muzsikusoknak.  Az énekesnő kiemelte: nagy kihívás volt számára a kezdetekben a Cimbalibanddel énekelni, hiszen egészen más kultúrát képviselt korábban. A banda Recycle című lemeze két éve jelent meg azzal a céllal, hogy a fiatalokkal újra megszerettessék a hazait vagyis az autentikus népzenét. Unger Balázs gyors riffjei és a csapat dinamizmusa újra elvarázsolta a Kolorfesztivál közönségét.

 

Cimbaliband
Fotók: Zele Tímea

 

Cimbaliband

 

Cimbaliband

 

Cimbaliband