Zenés-táncos varázslat Kolor-módra

Szenvedélyek éjszakája

 

argentin tango
Fotók: Kovács Loretta

 

A Kolorfesztivál 14. napjának eseményei kora délután a Mezey István Művészeti Központban kezdődtek, ahol Czifra-Kutas Enikő és Azari Péter argentintangó-workshopján vehettek részt a tánc szerelmesei.
Ezt követően a Kolor Kölyökszigeten könyvtárkóstolgatóra várták a gyerekeket a szervezők, volt kézműves bütykölde is, amelyen ezúttal pom-pom madárkát és pillangós szélforgót készíthettek a legkisebbek. A családokat pedig a Völgy-parkba invitálták, ahol ügyességi, sportos feladatokat kellett teljesíteniük a résztvevőknek.

 

argentin tango


A nap végén a miskolci táncosok szenvedélyes tangó-showját láthatták, akik ellátogattak a Mezey-ház rendezvénytermébe. Czifra-Kutas Enikő és Azari Péter mindketten táncoktatót, céljuk, hogy Kelet-Magyarországon is megszerettessék ezt a rendkívüli táncfajtát.

 

argentin tangó


Egyházi dallamok és népdalok a templomban

 

A Muzsikáló Templomok következő állomásán Sebestyén Márta világhírű népdalénekes és Szamosi Szabolcs orgonaművész adott koncertet. Sebestyén Márta számos díj büszke tulajdonosa. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadó több évtizede énekel, ez idő alatt bejárta a világot, énekelt a japán császár előtt, de a spanyol király és az angol uralkodói ház is megismerhette általa a magyar népzene gyöngyszemeit; hazánk igazi kulturális nagykövete. Szamosi Szabolccsal tizenöt éve varázsolják el a muzsika szerelmeseit, akik ezúttal a Szent Család Templomban hallhatták a művészpárost.

 

 

 

Szamosi Szabolcs

 

Sebestyén Márta


Jazz és swinghatás Szuhakállóban

 

A Kolorcountryban, ezen belül Szuhakállóban a Miskolci Dixieland Band és Szulák Andrea szórakoztatták a kilátogatókat. A miskolci Múzsa-díjas formáció csaknem harminc éve alakult, Magyarországon és külföldön is elismert zenészek. Előadásukkal minden évben megörvendeztetik a Kolorfesztiválra kilátogatókat. Ezúttal Szulák Andrea EMeRTON-díjas énekes, színésznő csatlakozott a bandához, aki igazi jazz hangulatot varázsolt a Kastélykert udvarán.

 

Szuhakálló
Fotók: Zele Tímea

 

Szuhakálló

 

 

Szulák Andrea

 

Szuhakálló