Színes vasárnap Kolorcityben

Történelmi pillanat Kolorcityben –Tour de Hongrie: kazincbarcikai finish

 

TDH
Kazincbarcikán zárult a 39. Tour de Hongrie (Fotók: Zele Tímea)

 

A 6. Kolorfesztivál 19. napján a kazincbarcikai futammal zárult a 39. Tour de Hongrie versenysorozat. Szitka Péter, a város polgármester indtította el az utolsó, 128 km-es, ötödik szakaszt, melyen az első kazincbarcikai kört követően a teljes mezőny Aggtelek irányába haladt tovább, majd visszaérkezve további öt helyi körrel zárult a verseny.

 

TDH
Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere indította a mezőnyt az utolsó szakaszra

 

tdh
A városban megtett öt kör után érkeztek a finishbe a versenyzők (Fotó: Herczeg Richárd)

 

A 39. Tour de Hongrie UCI 2.1-es kategóriájú versenyén négy kontinens huszonnyolc országából, tizenkilenc csapat színeiben 129 kerékpáros állt rajthoz, a magyar színeket három csapat – a Pannon Cycling Team, a Kőbánya Cycling Team és a magyar válogatott – képviselte, összesen tizennyolc versenyzővel. A hatnapos erőpróbát a világ 195 országában láthatták a televíziónézők.

 

TDH
A német Nikodemus Holler Miskolc után Kazincbarcikán is szakaszt nyert (Fotó: tdh.hu)


– Nagyon nagy megtiszteltetés, és lehetőség Kazincbarcikának, hogy 2018-ban először városunk adott otthon a Tour de Hongrie befutójának. A nemzetközi megmérettetést több millióan követhették figyelemmel az egész világon. A közvetítések alkalmával a versenyen kívül a résztvevő településekkel is megismerhettek a nézők. Hatékony és gördülékeny volt az együttműködés a rendkívül profi szervezőgárdával. Döbbenetes volt látni, hogy egy óra alatt felállt az egész stáb – nyilatkozta a polgármester a nemzetközi verseny kapcsán.

 

TDH
Szitka Péter polgármester sok sikert kívánt Valter Attilának, a legjobb magyarnak az utolsó etap előtt (Fotó: Zele Tímea)

 

A német Nikodemus Holler Miskolc után Kazincbarcikán is szakaszt nyert, de az összetettben élen álló olasz Manuel Belletti végső győzelme nem forgott veszélyben, megérdemelten nyert a Magyar Körversenyen. A legjobb magyarnak járó fehér mez tulajdonosa Valter Attila lett, aki igazán megdolgozott ezért az elismerésért.

 

tdh
A legjobbak (Fotó: tdh.hu)

 

A verseny részletes eredményei ITT találhatók.


Családi vonatozás

 

A Kolorfesztivál keretében minden évben városnéző túrák színesítik a programokat. A kisvonat nemcsak Kazincbarcikán, hanem a térségben is járt, ahonnan elhozta Kolorcitybe az érdeklődőket, de volt egy helyi járat is, amelynek útvonalán a színes házfalakat csodálhatták meg a kilátogatók.


Bormustra utcazenével fűszerezve

 

Ezen a napon is több mint tíz pincészet borait kóstolhatták meg a nemes italok kedvelő. A remek borokhoz pedig kézműves sajtokat is meg lehetett kóstolni. Az est folyamán kihirdették a fesztivál borát is: a nyertes Gál Lajos pincészetének egyik kiválósága lett.

 

utcazene
Fotók: Kovács Loretta

 

A talpalávalót pedig az egerszalóki Tekergő Zenekar húzta. A mintegy harminc éves banda népzenéjével teremtett igazán jó hangulatot. Az együttes tagjai szerint fontos, hogy ne csak a felnőttek, hanem a gyerekek is megkedveljék hazánk zenéjét.

 

gasztroutca


Úriemberek a színpadon

 

Gájer Bálint

 

Az esti órákban Gájer Bálint, a swing hercege bűvölte el a Kolorfesztivál közönségét. Gájer Bálint a The Voice című tehetségkutató műsorban vált ismertté, ahol az előkelő második helyet szerezte meg. Az ifjú énekes megkapta már a Fonogram-díjat, a Legjobb férfi énekes és a Legelegánsabb zenész címet is. Bekerült az Eurovíziós Dalfesztivál hazai döntőjébe, lemezein saját dalokat és feldolgozásokat is énekel.

 

Geszti

 

Geszti Péter nélkül nincs Kolorfesztiávál, hiszen majdnem mindegyik nyári programsorozaton megörvendeztette közönségét. Az EMeRTon-díjas énekes, dalszövegíró ezúttal Geszti Best of produkcióját hozta el Kazincbarcikára. A show keretében a Rapülők, a Jazz+Az és a Gringó Sztár legnépszerűbb slágereit hallhatták a rajongók. A fergeteges hangulatú és humorú koncertre több ezren voltak kíváncsiak.

 

közönség