Szurkoljon a Kazinczyban is!

Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Kazincbarcikai Kézilabda Sport Egyesület, a Wanhua-BorsodChem Zrt., valamint a Kazincbarcikai Tankerületi Központ összefogásának köszönhetően 356 fős lelátóról szurkolhatnak a jövőben a sport szerelmesei a Kazinczy Tornacsarnokban.

 

 

– Azok, akik szeretik a sportot, szeretnek szurkolni is. Büszke vagyok rá, hogy ismét egy nemes célért fogott össze több városi szereplő, amivel lehetőséget biztosítunk közösen arra, hogy még színvonalasabb körülmények között láthassák a városlakók, a szülők, hozzátartozók azokat a mérkőzéseket, sporteseményeket, amik a Kazinczyban kerülnek megrendezésre.– emelte ki Szitka Péter polgármester.

 

Szitka Péter
Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere
Fotók: Kovács Loretta


A negyven millió forintos beruházáshoz szükséges forrás közel egyharmadát, mint önerőt az önkormányzat, a további forrást pedig a kézilabda egyesület TAO-támogatási lehetőségein keresztül a Wanhua Borsodchem Zrt. biztosította.  
A szeptember 27-i átadó ceremónián Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Szitka Péter polgármester és Tóth Tímea egykori válogatott kézilabdázó mondott beszédet és vágott szalagot. Székelyné Varga Mária Ágnes tankerületi igazgató pedig megköszönte az iskola nevében az új bővítést.

 

Kazinczy lelátó átadó

 

– Nagyon jó érzés átélni, hogy ilyen sportbázisok vannak, mint Kazincbarcika. Szerencsés vagyok, hogy eljuthatok a munkám révén ilyen helyekre és beszélhetek a gyerekeknek a sporthoz való kötődésemről, szenvedélyemről, amit talán a jövőben tudnak majd kamatoztatni. Jó látni, hogy a városban számos sportág közül választhatnak a fiatalok, van lehetőség arra, hogy több területen kipróbálják magukat és eldőljön, melyikben a legtehetségesebbek. Tetszik, hogy olyan városba jöhettem ma, ahol előtérben van a sport és a gyerekek egészséges életmódra való nevelése.-nyilatkozta Tóth Tímea, egykori válogatott kézilabdázó.

 

Kazinczy lelátó átadó

 

Kazinczy lelátó átadó