Újabb barcikai óvodákban indul el a Fitt Ovi program

A Napsugár Tagóvoda után a Mesevár, a Nefelejcs és a Százszorszép Tagóvodákban is birtokba vették az ovisok a Fitt Ovi program leendő bázisait, a multifunkcionális ovi-sport pályákat. Az átadó ünnepségen Szitka Péter polgármester, Klimon István alpolgármester és Tóth Tímea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány alelnöke, egykori válogatott kézilabdázó is együtt mozgott a kicsikkel.

 

A szakszerűen kivitelezett pálya lehetőséget ad a gyermekeknek akár az egész napos szabadtéri sportolásra, mozgásra, ezzel együtt a különböző csapatjátékok megismerésére, alkalmas a tartós vagy részleges mozgássérültek rehabilitációjára, valamint lehetővé teszi, hogy mindezt biztonságos, kulturált, az uniós normáknak megfelelő keretek között tehessék meg az óvodások.

 

Ovi sportpálya
Fotók: Kovács Loretta

 

– Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek minél hamarabb megszeressék a mozgást és játékos keretek között javuljon a koordinációjuk. Az alapítványunk ennek elősegítésére és támogatására indította el a Nemzeti Ovi Sport Programot – mondta el az átadón Tóth Tímea, aki hozzátette, hogy az infrastruktúrán kívül az óvodapedagógusok akkreditált képzésével is segítik a kezdeményezés sikerességét.

 

Ovi sportpálya

 

Az újabb három multifunkcionális pálya beruházási költségeit Kazincbarcika Város Önkormányzata, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány, és a sportági szövetségek TAO-támogatási lehetőségein keresztül a Framochem Kft. biztosította.
– A mindennapos testnevelésre való felkészítésben, a sporthoz való hozzászoktatásban az ovi-sport pályák adta lehetőség egy fontos eszköz az óvodapedagógusoknak, a szakembereknek, akik itt foglalkoznak majd a kicsikkel. Az önkormányzat kezdeményezésére elindított Fitt Ovi program néhány napja vette kezdetét, első körben 120 jelentkezővel. Nem elegendő az, hogy ezek a speciális pálya-és eszközrendszerek megjelenjenek az intézményekben, fontos, hogy az óvodai sportolás szakmailag megtámogatott fejlesztési programmal, a helyi sportági szakemberek és pedagógusok részvételével valósuljon meg – emelte ki Szitka Péter polgármester.

 

Ovi sportpálya

 

Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője úgy fogalmazott, ismét egy rendkívüli lehetőség nyílik meg a gyerekek és az óvodapedagógusok előtt. Bízik benne, hogy ezzel a programmal talán még inkább hozzá tudják segíteni az apróságokat a későbbi sportsikerek eléréséhez.

 

Ovi sportpálya

 

Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete néhány hete további két multifunkcionális pálya létrehozásához szükséges önerő biztosításáról döntött, támogatva azt, hogy lehetőség szerint a jövőben minden barcikai oviban megteremthesse a program feltételeit.

 

Ovi sportpálya