Családi nap az integráció jegyében

Közösségi integráció Kazincbarcikán, a Hámán Kató akcióterületen elnevezésű projekt keretében családi kézműves napon vehettek részt a Hámán Kató, az Építők út, valamint a Május 1 út lakói.

 

A projekt lényeges eleme a közösségfejlesztés, mely kapcsán Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ (KSzSzK) és a Barcika Art Kft. minden célcsoportot szeretne elérni.

 

Fotók: Kovács Loretta

 

A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a 12-20 éves korosztályra, hogy nekik állandó programlehetőségeket, közösségi elfoglaltságot kínáljanak.

 

 

Fontos, hogy a lakosok mentális állapotának és foglalkoztathatóságának a javításához hozzájáruljanak a tervezett egészségfejlesztési programok. Az akcióterületen élők közti együttműködés kapcsán nagy hangsúlyt helyeződik a közösségi programok szervezésére, melyek segítenek az előítéletek lebontásában is. A szombati napon az érdeklődők „Az ősz színei” elnevezéssel egy óriás festményt készítettek az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör tagjainak segítségével, majd az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub önkénteseivel kézműves foglalkozáson vehettek részt, ahol kifestőztek, különböző figurákat készítettek a gyerekek.

 

 

A programot közös filmvetítés zárta. István Zsolt, a  KSzSzK igazgatója kiemelte: a közösségi programok hasznos és tevékeny szabadidő eltöltését kínálják a lakosság számára.  

 

Fotón: István Zsolt, a  KSzSzK igazgatója