Középpontban az innováció és a közösség - Akcióban a civilek

A helyi közösségi fejlesztési stratégia megvalósítása volt a témája a „Színezzük együtt Kazincbarcikát” Helyi Akciócsoport ülésének, melyet október 3-án, délután tartottak a KolorLab Innovációs Központban.

 

HACS
Fotók Zele Tímea

 

Wächter Balázs projekt-koordinátor ismertette a helyen működő civil szervezetek, intézmények, önkormányzati társaságok számára a mai naptól elérhető pályázati lehetőséget. Az Európai Szociális Alap támogatásával megvalósuló helyi közösségi program kapcsán a már megszokottól eltérő, újszerű, a széles közösség számára elérhető ki léptékű projekt javaslatokat várnak.

 

HACS

 

Az Együttműködő közösség pályázati felhívásra a Kazincbarcikán működő civil szervezetek és helyi közösségek együttműködésével megvalósuló, a helyi identitást, értékeket erősítő projekteket lehet előkészíteni. A Kreatív közösség témakörben a helyben megrendezésre kerülő kulturális, művészeti rendezvények és alkotó programok szervezésének támogatására lehet pályázni, míg a Digitális város programban a közszféra, a helyi vállalkozások és lakosság közti digitális együttműködést segítő informatikai fejlesztések valósulhatnak meg.

 

HACS

 

A három programban összesen mintegy 133 millió forintos támogatási keretösszeg áll rendelkezésre, de az egyes programokra eltérő támogatási igényű projektek nyújthatók be. A helyi Akciócsoport összességben 30-40 db projekt megvalósítását tervezi.

 

HACS

 

A pályázati felhívások elérhetőek a Kolorcity honlapon, a Kolorközösség menüpontban. A projektjavaslatok első körben 2018. december 5-ig nyújthatók be. A projektfejlesztés folyamatát a Közösség a kiemelt témakörökhöz kapcsolódó tematikus, illetve a pályázati adatlap kitöltését segítő módszertani fórumok szervezésével segíti. A fórumok lehetőséget adnak a szervezetek közti párbeszédre, saját ötletek továbbfejlesztésére, együttműködő partnerek bevonására, így az azokon való részvétel mindenféleképpen ajánlott a sikeres projektfejlesztés érdekében.

 

HACS

 

A fórumok témájáról és időpontjáról a Kolorline-on, illetve közvetlenül a pályázatra jogosult szervezeteknek is nyújtanak tájékoztatást.

Link - https://kolorcity.hu/felhivasok