Civil közösségi fórum az Innovációs központban

Idén ősszel már harmadik alkalommal invitálta közös gondolkodásra a barcikai civiliket a „Színezzük együtt Kazincbarcikát” Helyi Akciócsoport a KolorLab Innovációs Központba.

Idén ősszel már harmadik alkalommal invitálta közös gondolkodásra a barcikai civiliket a „Színezzük együtt Kazincbarcikát” Helyi Akciócsoport a KolorLab Innovációs Központba. Az október 24-én, szerdán megtartott fórum célja ezúttal az „Együttműködő Közösség”, a „Kreatív Közösség” és a „Digitális Város” témában meghirdetett helyi pályázati felhívások követelményrendszerének részletes bemutatása volt.

Wächter Balázs programkoordinátor nyitó előadásában ismertette a pályázatokkal szemben támasztott tartalmi és formai követelményeket, valamint a projektek finanszírozásával kapcsolatos tudnivalókat. A fórumon szép számban megjelent érdeklődők kérdései, tisztázó jellegű hozzászólásaik segítették az elhangzottak megértését, a közös ismeretek elsajátítását.

A Helyi Akciócsoport első körben 2018. december 5-ig várja a pályázatokat, de lehetőség van pályázatok benyújtására a második-harmadik pályázati körben is, legkésőbb 2019. június 28-ig.

A pályázati felhívásokra megítélhető támogatási összegek témánként változnak, ezekből akár a projektek teljes költségvetése is megfinanszírozható, de elbíráláskor előnyt jelent, ha a megvalósítás során önrészt is vállalnak a pályázók. További feltétel, hogy témakörtől függően a támogatott terveket 18-24 hónapon belül kell megvalósítaniuk a nyertes szervezeteknek.

A következő nagyobb léptékű fórumra, az Együttműködő és kreatív közösségek gondolatcseréje 2018. november 7-án kerül sor délután 3 órától a Mezey István Művészeti Központban, ahol témánként kerekasztal beszélgetés formájában lehetőségük lesz a civil szervezeteknek, intézményeknek, helyi közösségek képviselőinek a párbeszédre, elősegítve az együttműködésben megvalósítandó projektek kialakítását.

A pályázati felhívások és az általános tájékoztatok elérhetők a www.kolorcity.hu/felhivasok oldalon.