Ügyesség, gyorsaság, floorball!

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolája adott otthont november 15-én az Országos Floorball Diákolimpia I-IV korcsoportos megyei döntőjének. Az általános iskolás fiúk és lányok az országos döntőbe jutásért mérték össze tudásukat.

Jégpálya

Újra a sport került a középpontba Kazincbarcikán, köszönhetően a Kazinczy Ferenc Tagiskola sportcsarnokában megrendezett Országos Floorball Bajnokság megyei döntőjének. Több mint száz tehetséges általános iskolás gyermek körülbelül 50 csapatot alkotva vett részt négy korosztályon belül a tornán, melyet a november 10-ei középiskolás korcsoportok miskolci döntője előzött meg.

Küzdelem
Fotók: Kovács Loretta

Izgalom
 

Az eseményen 100 mérkőzést játszottak le a három-három fős csapatok melyekben egyenként tíz percig küzdöttek egymással a játékosok a győzelemért. A meccseket nagyjából 5 óra leforgása alatt bonyolították le a szervezők három különböző pályán, ebből kifolyólag kifejezetten gyorsan váltották egymást a történések. Voltak edzők akik több csapattal is érkeztek a rendezvényre, nekik fokozottan figyelniük kellett hogy mikor és hol játszanak éppen csapataik.

 

Kompetitivitás

Fair play
 

Sok lefutott kilométer, és még több izgalom után elmondható, hogy egy pörgős, izgalmakkal teli napot tudhatnak maguk mögött a fiatalok. December 10-én és 11-én pedig ismét Kazincbarcika lesz az otthona a floorball szerelmeseinek, ugyanis a városban rendezik az Országos Floorball Diákolimpia elődöntőit is, 2019. január 19-én és 20-án pedig az országos döntőnek ad helyet a város.