Újévi koncert Illényi Katicával

 

A kétnapos eseményen fellépett Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész és a Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény „MELÓDIA” kamarazenekara.

Az eseményt Szitka Péter polgármester nyitotta meg beszédével, melyben köszöntötte a kedves vendégeket, valamint erőben, egészségben gazdag boldog új évet és a programhoz pedig jó szórakozást kívánt mindenkinek.


Fotók: Kovács Loretta

A program első felében a jelenlévők meghallgathatták a Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény „MELÓDIA” kamarazenekarának zenei előadását. A műsort az intézmény néhány tanulójának táncos fellépése is színesítette. Az iskola pedagógusaibóll alakult kamarazenekar 2005 óta, hagyományt teremtve minden évben koncerttel köszönti a város lakóit  újév alkalmából.

Ezt követően a szünetben Kerek Gábor Közeledő, akinek meghatározó szerepe volt az est létrejöttében, mondott köszöntőt és kérte meg a közönséget, hogy csatlakozzon hozzá az új esztendő köszöntésére egy pohár pezsgő mellett.

Mindezek után pedig következett az est fő attrakciója, Illényi Katica, aki hegedűvel, és énekhangjával is elkápráztatta a közönséget, illetve bemutatott egy nagyon érdekes és egyedi hangszert, a teremint, mely a hangszer a világ egyik legelső elektronikus hangszere, ami gyakorlatilag egy rádióhullámok által vezérelt analóg szintetizátor. A közönséget lenyűgözte az eszköz egyedisége, a művésznő ugyanis motorhangokat is tudott utánozni a hangszerrel, de emellett nagyon komoly zenei darabok előadására is bemutatott segítségével. Érdemes megemlíteni, hogy a világon összesen öten képesek ilyen elismert zenei szinten játszani ezen a hangszeren.

Miután a zenei előadás a végéhez ért Bukó Géza önkormányzati képviselő egy csokor virágot adott át a művésznőnek, aki pár szóban megköszönte a közönségnek a figyelmet, és boldog új évet, jó egészséget kívánt mindenkinek.

Aki szeretett volna pár szót váltani a hegedűművésszel, annak a színfalak mögött az előadás után még erre is volt lehetősége.