Országos Floorball Diákolimpia Döntő Kazincbarcikán

 

A városvezetésnek, a testnevelő tanároknak és egész Kazincbarcikának szívügye a sport, így a város teljes erőbedobással készült erre az izgalmakkal teli két napra.

 

A döntők alatt hat korcsoportban és két nemben mérték össze tudásukat az ország legjobbjai. Összesen 96 csapat érkezett az eseményre, amely közel 700 tanulót, felkészítőt és kísérőt jelentett, nem beszélve a családtagokról, barátokról és érdeklődőkről, akik a sport szeretete és csapatuk bíztatásának céljával látogattak el a nemzeti sportvárosba.

Az eseményen jelen volt Szitka Péter polgármester, Klimon István alpolgármester, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, valamint számos város képviselő, intézményvezető, illetve a Magyar Diáksport Szövetség vezetői és munkatársai is.


Fotók: Zele Tímea

Szitka Péter polgármester nyitóbeszédében elmondta, hogy az idén 65 éves Kazincbarcika számára hatalmas öröm, hogy egy ilyen nagyszabású és színvonalas eseménynek lehet házigazdája a város. Háláját fejezte ki mindenkinek, aki bármilyen formában segített abban, hogy ez a hétvége létrejöhessen, végezetül pedig jó sportolást és sportszerű versenyt kívánt mindenkinek. A polgármester nagyon büszke arra, hogy a város csapatai rendszeresen bejutnak az országos diákolimpiai döntőkbe, ahol kiemelkedő eredményeket érnek el.

Ezt követően pedig egy fogadalomtétel következett, melyet az országos döntő résztvevői tettek le közösen. A megnyitót a továbbiakban a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola tanulóinak ritmikus gimnasztikai produkciója követte, majd pedig az Irinyi János Református Oktatási Központ Zenei Tehetséggondozó Műhelyének két tanulója adott elő egy zenés produkciót.

A felkészülés magára a tornára már az ország minden megyéjében elkezdődött tavaly szeptemberben, viszont a döntőig csak a legjobbak juthattak el. A környék csapataira sem lehet panasz, hiszen Kazincbarcikának, Miskolcnak és Egernek is sikerült csapatokat eljuttatnia az utolsó megmérettetésig.

A diákolimpiáról érdemes tudni, hogy ez egy felmenő rendszerben történő versenysorozat, körzeti versenyekkel veszi kezdetét, majd a megyei döntők után az országos elődöntők következnek, ahonnan pedig a legjobbak eljuthattak erre az eseményre, amelynek a megrendezési jogait Kazincbarcika városa nyerte el.

Jutalmak tekintetében sem lehetett panasza senkinek, hiszen minden sportoló, aki a két nap alatt versenyben volt, legalább egy oklevéllel tud majd visszaemlékezni az eseményre, illetve az első három helyezett a kupán kívül még külön díjban is részesült. Hála a támogatóknak a harmadik helyezett csapat vásárlási utalványokkal, a második egy KOLORCITY csomaggal, az első helyezettek pedig egy Barcika Centrumos csomaggal és ajándékutalványokkal lettek gazdagabbak. Ezen felül pedig az All-Star csapat tagjai is kaptak egy-egy kupát.

Itt pedig még mindig nem érnek véget a jutalmak, ugyanis az első három helyezett plusz 10 pontot vihet tovább magával amennyiben felsőoktatási intézményben kívánja folytatni tanulmányait a későbbiekben, hála a kiemelkedő sportteljesítményüknek.

Kazincbarcika városából, a Pollack Mihály Általános Iskola két csapat is bejutott a döntőbe, ahol a megmérettetések után a II. korcsoportos lányok harmadik, a III. korcsoportos lányok pedig hatodik helyezést értek el.