45 éves a Kazincbarcikai VSE súlyemelő szakosztálya

Idén 45 éves a kazincbarcikai súlyemelés, a jubileumi évforduló kapcsán a súlyemelő szakosztály ünnepséget tartott március 22-én a Hotel BorsodChemben.

A születésnap kapcsán Pátrovics Géza találkozót szervezett azoknak a sportolóknak, akik az elmúlt időszakban versenyzőként a szakosztályt erősítették.

Az ünnepi találkozón Pátrovics Géza köszöntötte a megjelent vendégeket, akik közt Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere, Takács Mária a Magyar Súlyemelő Szövetség főtitkára, valamint Ráki Henrietta volt profi súlyemelő is jelen volt.


Fotók: Zele Tímea

 

A Masters Súlyemelő Világbajnok Pátrovics Géza visszatekintett az elmúlt 45 évre, miszerint 1974. február 13-án alakult meg a KVSE súlyemelő szakosztálya, aminek akkor Mohos Gábor volt a vezetője, az első edzője pedig Papp László. A szakosztály vezetője több versenyzőt is kiemelt beszédében, akik nagy szerepet töltenek, vagy pedig töltöttek be az utánpótlásban, vagy pedig a felnőtt versenyzők között, így Ráki Henrietta, Beiszer Tibor, Sánta Péter, Holló Szilárd nagyon sokat tettek azért, hogy ismert és elismert egyesület legyen a súlyememlő szakosztály Kazincbarcikán. Pátrovics Géza külön kiemelte, büszke arra, hogy 2007-ben Masters VB-nek adott helyet Kazincbarcika, illetve ezen kívül két Masters EB-t és négy BorsodChem világ-kupát is rendeztek.

A rövid visszatekintő után Szitka Péter köszöntötte a vendégeket, aki kiemelte, hogy Kazincbarcika nagyon sokat köszönhet Pátrovics Gézának és a helyi súlyemelésnek, valamint hozzátette, a jövőben méltó helyet kell kapnia a szakosztálynak. Takács Mária a Magyar Súlyemelő Szövetség főtitkára a Kolorline-nak elárulta, aktív versenyzőként mindig is szeretett Kazincbarcikára járni, hiszen a helyi versenyek megszervezését és lebonyolítását profi módon végezték a szervezők. Az ünnepi összejövetel, vacsorával és kötetlen beszélgetéssel zárult.