Folytatódik a Fitt Ovi Kazincbarcika programsorozat

Március 25-től folytatódik a Fitt Ovi Kazincbarcika programsorozat, amelynek célja az óvodás korú gyermekek mozgáskultúrájának fejlesztése.

A Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával, a multifunkcionális ovisportpályák megépítésével párhuzamosan egy olyan komplex sportpedagógiai program valósul meg, amely amely heti rendszerességgel biztosítja a gyermekek testi fejlődését és a mindennapos általános testnevelésre való felkészülését.


Fotó: Kovács Loretta 

A program mind eszmeiségében, mind eszköztárában a fiatalok sportszeretetét, mozgáskultúrájuk fejlesztését célozza, egyúttal biztosítja az ehhez szükséges sportszakmai és tárgyi feltételeket, valamint folyamatos visszajelzést nyújt a gyermekek fejlődéséről szakképzett óvodai fejlesztőpedagógusok és sportági szakedzők közreműködésével.

A 10+1 alkalmas program részvételi díja: 3.000 Forint, amely akár két részletben is kifizethető, elsősorban a 6-7 éves gyermekek részére ajánlott. Az első részlet befizetésének határideje április 5, míg a második részlet befizetése május 3-ig esedékes, a bérleteket pedig a tagóvodák vezetőinél vásárolhatják meg az érdeklődő szülők. Ha a gyermek csak később szeretne csatlakozni, május 3-ig van lehetőség félhavi bérletet váltására is.

Amennyiben a gyermek a 10+1 alkalmas program során több alkalommal hiányzik és még az adott naptári év szeptemberében is óvodás korú, úgy az adott naptári év szeptemberében ingyenesen pótolhatja a kihagyott órákat. Ha azonban iskolai tanulmányait megkezdi, úgy az órák pótlására nincs lehetőség, ebben az esetben a program szervezőjét pénz visszafizetési kötelezettség nem terheli.