Kéken ragyogott Kazincbarcika

Kazincbarcika is csatlakozott a Ragyogj kéken akcióhoz az autizmus világnapja alkalmából. Április 2-án este a város közterületi szobrai és néhány épület, köztük az Egressy Béni Művelődési Központ is kék színben pompázott, április 3-án délelőtt pedig a Csillagfürt Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény kezdeményezésére, Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával szerveztek sétát a belvárosban.

A figyelemfelkeltő felvonulás délelőtt 10 órakor indult a Kincsem Napközi, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagjai, a városi óvodások, iskolások és civilek részvételével az Egressy útról a Völgy Parkba. A kék szalagot Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester is feltűzte, akik sokakhoz hasonlóan kék színű ruhában érkeztek az eseményre.


Fotók: Kovács Loretta
 

- Az ENSZ 2007-ben életre hívta azon kezdeményezését, miszerint április másodika az autizmus világnapja. Az autista emberek között bár vannak néhányan, akik ismertté és híressé, mondhatjuk, hogy legendává váltak, történelmet írtak és alkottak, mert különleges képességekkel rendelkeztek, mégis többségüknek sokkal inkább a segítő kezekre van szükségük, hogy amennyire lehet, teljes és nyugodt életet éljenek. Magunk részéről Szitka Péter polgármester úrral ezen szülőknek, barátoknak, családtagoknak és szakembereknek mondunk köszönetet ma. – mondta Klimon István alpolgármester.


 

„Ahány ember annyiféle csodálatos világ” – énekli Bródy János „Mindannyian mások vagyunk” című dalában, melyet a rendezvény záróakkordjaként közösen énekeltek a felvonulók a ZTM csapatával.