Idén folytatódik a Nagy Sportágválasztó Show

Tizennégy sportegyesület mutatkozik be az II. Nagy Sportágválasztó Show-n május 6-án, a Don Bosco Sportközpontban. Idén is a mozgás népszerűsítése a legfőbb cél.

A sportesemény sikeres megvalósítása érdekében Kovács László, önkormányzati tanácsadó egyeztetésre várta az egyesületek képviselőit április 11-én, a Mezey István Művészeti Központba.

A fórumon az előadó elsőként egy áttekintést tartott az elmúlt időszakban megrendezett különféle sporteseményekről, ugyanis nemrég diákolimpiának, illetve más rangos sporteseményeknek adott otthont Kazincbarcika városa, ahol ráadásul kiemelkedő eredményeket értek el a fiatalok. Ahhoz, hogy ezek a sikerek folytatódhassanak és bővüljenek is, a sportegyesületek további közös munkájára van szükség.


Fotók: Zele Tímea

A II. Nagy Sportágválasztó Show, egy remek alkalom erre. Ennek a részleteit ismertette Kovács László a jelenlévőkkel. Idén tizennégy sportággal ismerkedhetnek meg azok az érdeklődő fiatalok, akik ellátogatnak a Don Bosco Sportközpontba május 6-án. Lehetőségük lesz többek között labdarúgással, kézilabdával, súlyemeléssel, birkózással, íjászattal, röplabdával, tenisszel, ritmikus gimnasztikával és vízilabdával is találkozni, sok más érdekesség mellett.

A délelőtti órákban először az alsósok, majd pedig a felsősök nézhetik meg a rendkívül színesnek ígérkező bemutatókat és természetesen alkalmuk lesz kipróbálni a különféle sportágakat.

A rendezvény célja idén is változatlanul a mozgásra való ösztönzés, emellett pedig a tehetségek felkarolása, az utánpótlás biztosítása, és nem utolsósorban a szorosabb kapcsolat kiépítése a város, az iskola és az egyesületek közt.