Tanévzáró előadás és diplomaosztó a Szenior Szabadegyetemen

Utolsó előadásához érkezett a Szenior Szabadegyetem 2018/2019-es tanéve április 18-án a Mezey István Művészeti Központban. Az elektronikai hulladékok értékéről szóló prezentáció után, diplomaosztón vehették át a végzős hallgatók az okleveleiket.

A rendezvényt Papp Mónika, a Szikra Alapítvány elnöke nyitotta meg, megköszönve minden kedves hallgatónak az egész éves részvételét, majd jó előadást kívánt mindenkinek.


Fotók: Kovács Loretta
 

Ezt követően a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adták elő Kerek Gábor Közeledő, Tavaszi Dal című művét ének, valamint hangszerkíséret mellett.

A zenés előadás után dr. Nagy Sándor, a Miskolci Egyetem Nyersanyagelőkészítési és Környezeti Eljárástechnikai Intézet igazgatója tartott prezentációt a szépkorúaknak az elektronikai hulladékokban rejlő értékekről. Az intézet munkásságának bemutatását követően szó esett a hulladékfeldolgozási statisztikákról, kiderült, hogy hová is kerülnek az elektronikai hulladékok miután a tulajdonosuk megválik tőlük, illetve hogy hazánk hogyan is teljesít az ilyen cikkek újrahasznosításának területén.

Ezután a certifikációk átadására került sor, ahol Szitka Péter polgármester, Klimon István alpolgármester és dr. Dobos László, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány elnöke nyújtották át egyenként a végzős hallgatóknak az okleveleket ünnepélyes keretek között. A városvezetők megköszönték mindenkinek, hogy időt és energiát nem sajnálva végigjárták a tanév előadásait és remélik, hogy mind a 76 diplomában részesült hallgató jól érezte magát a tanév során. Jövőre pedig várnak vissza mindenkit sok szeretettel az új tanévben is.

A rendezvény egy csoportképpel zárult.