Kazincbarcika fiatalsága együtt mozdult meg - II. Nagy Sportágválasztó Show

Fotók: Zele Tímea

 

A városban működő egyéni, illetve csapatsportágak egyesületei és tagjai reggel 8.00 órától egészen délután 14.00 óráig várták a település általános iskolásait. Remek alkalom volt ez azoknak a mozgást szerető gyerekeknek, akik szívesen megismernének, vagy akár ki is próbálnának eddig, számukra talán nem annyira ismert sportágakat. A szervezők nem titkolt célja volt, hogy a show-val még több kazincbarcikai diáknak meghozzák a kedvét az életvitelszerű sportoláshoz.

 

 

A rendezvényen jelen volt Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester is, akik szurkolásra és minél több sportág kipróbálására buzdították a gyerekeket. A városvezetők adták a magyar sport napja alkalmából járó kitüntetéseket. Idén a Kazincbarcika Város Polgármesterének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesültek Brassó Istvánné, az ÓSZC Surányi Endre Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának testnevelő pedagógusa és a Kazincbarcikai Kézilabda Sportegyesület NB II felnőtt férfi csapata. 2019-ben Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat a Kazincbarcikai Városi Sportegyesület érdemelte ki. Az egyesület öt szakosztályt ölel fel. Név szerint az atlétika, birkózás, karate, ritmikus gimnasztika, és súlyemelés sportágak versenyzőit foglalkoztatja, versenyezteti.

 

 

A kazincbarcikai általános iskolások a sportegyesületek 5-7 perces bemutatkozását követően idén még ki is próbálhatták a szimpatikus mozgási lehetőségeket. Az említett sportlehetőségek között szerepelt a ritmikus gimnasztika, a súlyemelés, a birkózás, küzdősportok, a tenisz, a Bujutsu-Kai, a tollas, a triatlon, az atlétika, a kézilabda, a labdarúgás, a röplabda, kosárlabda, a jégkorong, a vízilabda, illetve az íjászat.

 

 

A bemutatókat követően pedig még egy meglepetéssel is kedveskedtek a szervezők a gyerekeknek, ugyanis a Hege Show, triál csapata mutatott be egy szenzációs, gravitációt meghazudtoló extrém sportműsort, melybe a közönség tagjait is bevonta.