Átadták a legújabb multifunkcionális ovi-sportpályát

A kihívás napja alkalmából, május 29-én adták át a Füzike Tagóvodában az ötödik kazincbarcikai multifunkcionális ovi-sportpályát. A szalagot Szitka Péter polgármester és Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke. Az ünnepélyes avatáson részt vett Béres Alexandra fitnesz világ- és Európa-bajnok, Katus Attila és Szentgyörgyi Rómeó aerobik világ- és Európa-bajnokok is.

 

A meglévő sportpályákhoz hasonlóan ez az Ovi-Sportpálya is palánkkal körülkerítve, hálóval lefedve készült, a nagyobb sportpályák arányainak megfelelően a mérete 6 x 12 méter. Komplex jellege lehetővé teszi, hogy több sportág alapjait elsajátítsák a gyerekek, mint például a kézilabda, labdarúgás, kosárlabda, röplabda vagy tenisz; ezeken kívül alkalmasak eséstanoktatásra, valamint ügyességi játékok, mozgáskoordinációs feladatok gyakorlására egyaránt és tartós vagy részleges mozgássérültek rehabilitációjára. 


Fotók: Zele Tímea

– Rendkívül büszke vagyok rá, hogy még ebben az évben a kazincbarcikai óvodák valamennyi tag­intézménye rendelkezni fog ilyen multifunkcionális pályával, amely a legoptimálisabb helyszíne az önkormányzat kezdeményezésére elindított Fitt Ovi programnak. A program már nem ismeretlen a városi óvodások számára, hiszen sok szülő élt a lehetőséggel, hogy gyermekük a helyi sportági szakemberek és pedagógusok részvételével játékos formában megtanulják az alapvető mozgáskoordinációt segítő gyakorlatokat, és megszeressék a sportot – mondta el a polgármester.

– Örömmel tettem eleget az újabb meghívásnak, hiszen ebben a városban maximálisan teljesül az alapítványunk célkitűzése: a gyermekek minél hamarabb átérezhessék a mozgás és a sport szeretetét – árulta el Molnár Andrea.

A Füzike és a Százszorszép Tagóvodában épült két multifunkcionális pálya, azaz Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány 26 millió forintos pályázati forrása segítségével valósul meg, melyhez Kazincbarcika Város Önkormányzata 9 millió forint önerővel járult hozzá.

Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője szintén örömét fejezte ki, hogy ilyen rendkívüli lehetőség nyílt meg a gyerekek és az óvodapedagógusok előtt. Bízik benne, hogy az Ovi-Sportpályák megépülésével, a Fitt Ovi program folytatásával és bővítésével még inkább hozzá tudják segíteni az apróságokat a későbbi sportsikerek eléréséhez. 
Az átadón Béres Alexandra, Katus Attila és Szentgyörgyi Rómeó melegítette be a kicsiket, mielőtt birtokba vehették az új birodalmukat.

A neves sportolók visszatérő vendégei Kazincbarcikának, a kihívás napján megmozgatták a város óvodásait, általános és középiskolásait is. Mindhárman egyetértettek abban, hogy településünk méltó a Nemzeti Sportváros címhez, hiszen itt nemcsak a versenysport működik magas szinten, hanem az amatőrök is mindig kaphatók a mozgásra. Ráadásul már egészen kicsi kortól biztosítva van a lehetőségük, hogy megtalálják a számukra megfelelő sportágat.

 

 

Kapcsolódó galériák a kolorline.hu -n:

Kihívás napja Kazincbarcikán 1. album

Kihívás napja Kazincbarcikán 2. album

Kihívás napja Kazincbarcikán 3. album

 

Forrás: Zele Tímea, kolorline.hu