Jókedv, játék, kacagás – egy vidám nap Kolorcityben

Játszótéri Kalandtúrával indult az idei gyermeknap Kazincbarcikán. A színes programokban bővelkedő napot szerencsére az égiek is támogatták, így a hét legnaposabb napján semmi nem szegte kedvét a játékos kedvű kis városlakóknak.

 

A délután folyamán a Mezey István Művészeti Központ udvarán a nebulók többek között simogathattak alpakát és lovagolhattak, de a színpadi programok mellett volt még ugrálóvár, arcestés, habparty és KRESZ vetélkedő, valamint különböző népi játékokat, rendőrautót és tűzoltóautót is kipróbálhattak a gyerekek.


Fotók: Zele Tímea

A színpadi programok sorát a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola Melódia Kamarazenekara és kórusa kezdte, akik műsorukban felidézték a régmúlt idők rajzfilmslágereit, majd a Magyar Népmese Színház: Világszép nádszál kisasszony darabján szórakozhattak a kicsik. A Kazincbarcikai Összevont Óvodák óvodásainak műsora után végül Gryllus Vilmos műsora zárta a délutánt.

- Amikor gyermekekhez megyek, akkor szeretek csupa olyan zenét összeválogatni, amit ők is velem tudnak énekelni. Ez a legfőbb célitűzésem a dalaimmal, hogy közösen énekelhetők legyenek. Elég régóta írok dalokat, és szerencsére sok helyre bekerültek - óvodai és iskolai tankönyvekbe is - így szerencsére sokan ismerik is őket. Nagyon örülök neki, hogy végre Kazincbarcikán járhatok gyermeknapon, s hosszú évek után újra láthatom ezt a csodás várost – mondta el a művész.

A Mezey-ház udvara mellett természetesen a Völgy park is megtelt gyermekekkel, akik a jó időt kihasználva minden játékot megmásztak és kipróbáltak, valamint az Unikornis fagyizónak köszönhetően hűsítő édességet is fogyaszthattak.

 

Kapcsolódó galéria a Kolorline.hu oldalán

 

Forrás: Zele Tímea, kolorline.hu