Kolorfutás - Ismét tömegek futottak a Kolorfesztivál legnagyobb sportrendezvényén

A július utolsó hetében meghosszabbított utólagos nevezésből befolyó mintegy háromszázezer forintot pedig az idén 30 éves Magyar Speciális Olimpia Szövetség javára ajánlotta fel a város.

Fotók: Kovács Loretta

A rendezvényt házigazdája idén Petur András, a Nemzeti Sport TV ismert műsorvezetője volt. Szitka Péter polgármester, akinek egész családja részt vett a Kolorfutáson a megnyitó műsor kezdetén jelképesen átnyújtotta az utónevezési díjból befolyt összeget, háromszázezer forintot Lengyel Lajosnak, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség elnökének.

 

A közös bemelegítést követően, amit a futók részvételével Elek Tóth Éva fitneszedző tartott, elindult a verseny. A rajtvonaltól először a legkisebbek, az ovimaraton résztvevői startoltak el, őket második körben a sulimaraton, harmadik körben pedig a hosszabb távú, negyedmaratoni, félmaratoni és maratoni versenyzők követték.

Utoljára a legtöbb nevezővel rendelkező táv, a minimaraton, és a veteránmaraton startolt el. Az eredményhirdetés pedig két körben zajlott, ahol mind a női, mind a férfi futó kategória legjobbjai díjat kaptak. Az eredményhirdetést követően a szervezők tombolahúzással kedveskedtek a résztvevőknek, így minden versenyre nevező, rajtszámmal rendelkező futó számára maradt izgalom a verseny utánra is.