Kolorcountry – Dalok hitről, hazaszeretetről és hűségről Bánhorvátiban

Ujlaki István a település alpolgármestere szerint a Kolorcountry partnerségi programja, mind Bánhorváti, mint a Bán völgyének összes településének számára kiváló lehetőség arra, hogy megismertesse magát a nagyközönséggel.

Fotók: Zele Tímea

„Elképzelhető, hogy valaki csak ennek a rendezvénynek kapcsán jut el településünkre, és ha megjön a kedvük Bánhorvátihoz, elképzelhető, hogy a későbbiekben is ellátogatnak ide. Éppen ezért évek óta igyekszünk a település más-más helyszínét bemutatni a nagyközönségnek. A kezdetekben a Borsodi Művészeti Fesztiválnak a Platthy-kastély udvara adott otthont, de a van a településnek három temploma is, amelyre nagyon büszkék vagyunk, így a Kolorcountry rendezvénysorozat keretén belül pedig ezt szeretnénk megmutatni a nagyközönségnek.”  

Az augusztus hatodikán este Mészáros János Elek, alcsútdobozi agrármérnök adott magánkoncertet a település római katolikus templomában. Az egykori mezőgazdasági szakember, aki gyermekkora óta a zene bűvöletében él, de komolyan csak felnőttként kezdett el az énekléssel foglalkozni, 2012-ben pedig megnyerte az RTL Klub tehetségkutató műsorának, a Csillag Születiknek a negyedik évadát.

Ahogy az azóta külföldön is számtalanszor fellépő magánénekes lapunknak a koncert előtt elmondta: „Ma este a közönség leginkább olyan dalokat fogok énekelni, amelyek a hit, a hazaszeretet és hűség témakörét ölelik fel. Azokat a kedvenc dalaimat hoztam el a mai estére, amelyek azokat a gyökereket erősítik bennünket, amellyel istenhez, a szülőföldhöz, a hazához és a nemzethez kötnek bennünket.

A hatalmas érdeklődő tömeg miatt pár perces késéssel kezdődő közel egy órás előadás előtt Bánhorváti alpolgármestere köszöntötte az megjelenteket. A templom történetének rövid bemutatása után pedig a pótszékekkel és padokkal kiegészített templomi miliőben élvezhette a közönség Mészáros János Elek nagy sikerű koncertjét.