Mathieu van der Poelt is idecsábítanánk

Szilasi László az MTI érdeklődésére elmondta: az első három sík szakasz kiváló lehetőség azoknak a Tour de France-ra készülő sprintereknek, akik nem indulnak a Giro d’Italián, így számít néhány nagy név részvételére.

Fotók: www.tourdehongrie.hu

A Debrecenből induló 174 kilométeres első etap Hajdúszoboszlón ér véget, ezt a 182 kilométeres Karcag–Nyíregyháza és a 171 kilométeres Sárospatak–Kazincbarcika szakasz követi, majd következik a királyetap, amelyen a Miskolcról rajtoló mezőny 178 kilométert megtéve a Kékestetőn ér célba. A zárószakasz Esztergomból indul, majd 156 kilométer után ott is zárul, úgy, hogy a mezőny négy kört tesz meg, amely magában foglalja a dobogókői emelkedőt.

„A negyedik és ötödik szakasz a hegyekről szól, és arról, hogy minél többször láthassuk ezt a fantasztikus mezőnyt. A nehéz etapokkal lehetőséget adunk a World Tour-csapatok sztárjainak, hogy megmutassák magukat” – szögezte le.

A május 13. és 17. között sorra kerülő magyar körversenyen összesen 861 kilométer leküzdése vár a mezőnyre, amely minden eddiginél erősebb lesz. Ennek egyik oka, hogy a Tour de Hongrie két nappal azt követően rajtol, hogy Magyarországon rendezik május 9. és 11. között a Giro d’Italia első három szakaszát, így az amúgy is Magyarországon tartózkodó World Tour-csapatok szívesen neveztek a magyar körversenyre is.

Szilasi László elárulta: intenzív tárgyalásban vannak az Alpecin-Fenix prokontinentális csapattal arról, hogy elinduljon a magyar körversenyen Mathieu van der Poel. Kiemelte, a Tour de Hongrie útvonala kifejezetten ideális lenne a február elején a dübendorfi cyclocross világbajnokságon nagy fölénnyel győztes Van der Poelnak – aki tavaly Európa-bajnok lett mountain bike-ban, 2018-ban pedig az országúti mezőnyversenyben ezüstérmes a kontinensviadalon, emellett olyan nagy versenyeken nyert az elmúlt időszakban, mint az Amstel Gold Race, a Dwaars Door Vlaanderen, de 2019-ben ő nyerte a Brit Körversenyt is.

A holland sztár a tokiói olimpiára készól, nem indul sem a Girón, sem a Tour de France-on, a tavaszi egynaposok után épp ideális lehetne számára a Tour de Hongrie, így Szilasi László ötven százalék esélyt lát az indulására.

 

Forrás: www.tourdehongrie.hu