KÉTKERÉKEN, SZÍNESEN!

Kazincbarcika Város Önkormányzata megbízásából a Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft., valamint a Tour de Hongrie főszervezője, a Vuelta Sportiroda pályázatot hirdet Kazincbarcikán található lakóépületre festhető tartós, kreatív alkotás tervezésére.

 

Kazincbarcikán és térségében 2013-ban elindult egy új térségi imázs felépítése. A Kolorcity Kazincbarcika koncepció újszerűséget, kreativitást, kísérletező szellemet és a városban meglévő értékek újraértelmezését foglalja magában. Ehhez az elképzeléshez illeszkedve 2013 és 2019 között közel negyven kazincbarcikai lakó- és középület egy-egy homlokzata újult meg kreatív alkotások elhelyezésével. 


A program Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával valósul meg.


JELENTKEZÉS

A pályázat nyilvános, amelyre 
    1.) művészeti vagy művészetközvetítési területen felsőfokú tanulmányokat folytató főiskolai vagy egyetemi hallgatók, vagy 
    2.) művészeti vagy művészetközvetítési területen szerzett vagy ezekkel egyenértékű, a bolognai rendszer előtt kiállított felsőfokú oklevéllel, vagy 
    3.) legalább 5 éves dokumentált képző-, ipar- vagy építőművészeti tevékenységgel rendelkezők vagy
    4.) felsőfokú, designeri, grafikai területen tanuló hallgatók, illetve oklevéllel rendelkezők jelentkezhetnek. 

Jelentkezni elektronikus úton, a kitöltött pályázati adatlap és a hozzá tartozó mellékletek csatolásával lehet a paintedwall [kukac] kolorcity [pont] hu e-mail címen. 
 

A pályázati adatlap és a pályamunka beküldési határideje: 2020. augusztus 20. (csütörtök) 22.00 óra. 


A pályázat jelentkezési feltételeit igazolandó a pályázati adatlaphoz másolatban (jpg vagy pdf formátumban) csatolni szükséges: 
    1.)    hallgatói jogviszony esetén három hónapnál nem régebbi iskolalátogatási igazolást; 
    2.)     ha van, oklevélmásolatot; 
    3.)    aktív képző-, ipar- vagy építőművészeti tevékenységet igazoló dokumentumokat pl. tagsági igazolvány(ok) másolata, saját honlap, Facebook-oldal elérhetősége, újságcikkek, linkek.


PÁLYÁZATI KÖVETELMÉNYEK 

A pályaművekkel szemben elvárás, hogy illeszkedjenek a Kolorcity-koncepcióhoz, és a város életében kiemelt szerepet betöltő témához, a kerékpározáshoz.

A pályaművek esetében a forgalmat akadályozó megoldások nem támogatottak, ugyanakkor előny, ha használják az épület adottságait, a tereptárgyakat, az épület környezetét. A pályaműveknek nem kell a homlokzat teljes felületét elfoglalniuk. A pályázatra kizárólag csak új, saját, máshol még nem látható alkotásokkal lehet jelentkezni. 

A jelentkezéssel a pályázók egyúttal elismerik, hogy a pályaművek saját szellemi termékeik! Esetleges szerzői jogvita esetén minden felelősség a pályázót terheli. A pályázat beadásával a pályázó nyilatkozik, hogy elfogadja a Barcika Art Kft. adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatát, amely a www.barcikaart.hu oldalon található. A cég a személyes adatokat kizárólag a pályázat kapcsán felmerülő adminisztrációs tevékenységhez használja fel, a pályázat lezárását követően a szabályzat szerint megsemmisíti.


Tervezett falfelület:
Kazincbarcika, Csokonai u. 20. 
A falfelület mérete: kb. 340 m2 (11,48 x 30,47 m).
 

A megvalósításhoz, a kiválasztott pályamű tekintetében a lakóközösség hozzájárulása is szükséges az elkészült kreatív tervek alapján.

Kazincbarcika, Csokonai u. 20.

Kazincbarcika, Csokonai u. 20. 

Kazincbarcika, Csokonai u. 20. 


A PÁLYAMŰVEK BENYÚJTÁSI FORMÁJA

A pályázóknak be kell nyújtaniuk: 

  • a megadott homlokzatra szánt pályaművet eredeti és A/4-es méretben, méretarányosan lekicsinyítve, kézzel rajzolt, festett vagy számítógépes programmal szerkesztett verzióban,
  • a kitöltött és aláírt pályázati adatlapot és a fentebb megjelölt bizonyítványt vagy hallgatói jogviszonyt igazoló dokumentumot szkennelve.

A pályaművekről szakmai zsűri dönt. A pályaműveket a zsűri több szempont szerint pontozza. A pályázat és a pályamunka megvalósítása egymástól független is lehet a zsűri döntése alapján. (Nem biztos, hogy a nyertes pályamunka kerül fel az adott felületre.)


A bírálat főbb szempontjai: 

  • Kolorcity-koncepcióhoz való illeszkedés, 
  • a kerékpározás kreatív megjelenítése,
  • kreativitás,
  • kompozíciós elvek és részletmegoldások, 
  • kivitelezhetőség. 


Eredményhirdetés: 2020. augusztus 22.


A pályázati eredmény a www.kolorcity.hu és a www.tdh.hu honlapon lesz közzétéve.

A pályázat letölthető dokumentumai megtalálhatóak a www.kolorcity.hu és a www.tdh.hu weboldalon. 

A falfestmény kivitelezésének várható időpontja: augusztus 31.(az időjárás függvényében és a lakóközösség engedélye alapján).


DÍJAZÁS 

A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunka: nettó 500.000 Forint

A pályadíj átadásával a pályázat kiírója, a Barcika Art Kft. a díjazásban részesült pályamunka egészére és részleteire egyaránt korlátlan felhasználói jogokat szerez, ugyanakkor a díjazott pályaművek kivitelezésére garanciát nem vállal! További információ: paintedwall [kukac] kolorcity [pont] hu


Pályázati kiírás és jelentkezési lap letöltése