KREATÍV ALKOTÓPÁLYÁZAT A KOLORCITY ARÉNA FALFELÜLETEIRE TARTÓS ALKOTÁS TERVEZÉSÉRE 2021.

A Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. pályázatot hirdet Kazincbarcikán található KolorCity Aréna falfelületein egyedi tervezésű, több részből és többféle technikával készült installáció (falfestés / szobor / egyéb modern kivitelezésű alkotás) tervezésére, mely a város, a városmárka és a labdarúgás szoros kapcsolatát jeleníti meg, hirdetve ezzel a mozgás szeretetét, az egészséges életmódot. Kazincbarcikán és térségében 2013-ban elindult egy új térségi imázs felépítése. A Kolorcity Kazincbarcika koncepció újszerűséget, kreativitást, kísérletező szellemet és a városban meglévő értékek újraértelmezését foglalja magában. Ehhez az elképzeléshez illeszkedve 2013 és 2020 között közel negyven kazincbarcikai lakó- és középület egy-egy homlokzata újult meg, kreatív alkotások elhelyezésével.

A „Színezzük tovább Kazincbarcikát” program a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-02027 projektszámú pályázat támogatásával valósul meg.

JELENTKEZÉS

A pályázat nyilvános, amelyre amatőr és professzionális alkotók jelentkezését is várjuk. Művészeti képzettség előnyt jelent, de nem feltétel.

Jelentkezni elektronikus úton, a kitöltött pályázati jelentkezési lap és a hozzá tartozó mellékletek csatolásával,  a  tárgy   mezőben   KolorCity   Aréna   feltüntetésével   lehet   a   paintedwall@kolorcity.hu  e-mail-címen.

A pályázati jelentkezési lap és a pályamunka beküldési határideje: 2021. május 31. (hétfő) 22.00 óra.

PÁLYÁZATI KÖVETELMÉNYEK

A pályaművekkel szemben elvárás, hogy illeszkedjenek a Kolorcity-koncepcióhoz, és a város életében kiemelt szerepet betöltő témához, a labdarúgáshoz. A pályaművek esetében a forgalmat akadályozó, zavaró megoldások nem támogatottak, ugyanakkor előny, ha használják az épület / épületek adottságait, a tereptárgyakat, az épület / épületek környezetét. A pályaműveknek nem kell a homlokzat teljes felületét elfoglalniuk. Az alkotásokon védjegyoltalom alatt álló logók, grafikák, feliratok, illetve márkajelzések használata (nike, coca-cola stb.) nem engedélyezett.  A pályázatra kizárólag csak új, saját, máshol még nem látható alkotásokkal lehet jelentkezni.

A jelentkezéssel a pályázók egyúttal elismerik, hogy a pályaművek saját szellemi termékeik! Esetleges szerzői jogvita esetén minden felelősség a pályázót terheli. A pályázat beadásával a pályázó nyilatkozik, hogy elfogadja a Barcika Art Kft. adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatát, amely a www.barcikaart.hu oldalon található. A cég a személyes adatokat kizárólag a pályázat kapcsán felmerülő adminisztrációs tevékenységhez használja fel, a pályázat lezárását követően a szabályzat szerint megsemmisíti.

Tervezett falfelületek:

Kazincbarcika, Akácfa út 2.

A falfelületek mérete: mindösszesen kb. 40 m2

  •  a KolorCity Aréna vendégszektor bejáratának mérete       8 x 2.04 m

  •   a KolorCity Aréna hazai lelátójának mérete         9 x 2.5 m

 

A PÁLYAMŰVEK BENYÚJTÁSI FORMÁJA

A pályázóknak be kell nyújtaniuk:

  • a megadott homlokzatokra szánt pályaműveket A/4-es méretben, méretarányosan lekicsinyítve, kézzel rajzolt, illetve festett vagy számítógépes programmal szerkesztett verzióban,

  • a kitöltött és aláírt pályázati jelentkezési lapot szkennelve.

A pályaművekről szakmai zsűri dönt. A pályaműveket a zsűri több szempont szerint pontozza. A nyertes alkotások kivitelezhetősége érdekében - amennyiben szükséges - a Barcika Art Kft. a maximum 20 %-os változtatás jogát fenntartja!

A bírálat főbb szempontjai:

  • a Kolorcitykoncepcióhoz való illeszkedés,

  • a labdarúgás kreatív megjelenítése,

  • kompozíciós elvek és részletmegoldások,

  • kivitelezhetőség.

Eredményhirdetés: 2021. június 15.

A pályázati eredmény, a www.kolorcity.hu honlapon lesz közzétéve!

A pályázat letölthető dokumentumai megtalálhatóak ITT

 

DÍJAZÁS

A zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkák készítője, - nettó 200.000 forint pénzjutalomban részesül!

A pályadíj átadásával a pályázat kiírója, a Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. a díjazásban részesült pályamunkák egészére és részleteire egyaránt korlátlan felhasználói jogokat szerez, ugyanakkor a díjazott pályaművek kivitelezésére garanciát nem vállal!

További információ a paintedwall@kolorcity.hu e-mail-címen!

Bejárat

 

hátfal

fal

fal