Megszületett a kreatív alkotópályázatok végeredménye

A pályázóktól a KolorCity Aréna falfelületeire és a Kazincbarcika, Mátyás király út 1-7. számú lakóépület homlokzatára várták a szervezők az egyedi tervezésű, kreatív, többféle technikával készült installációk terveit.


A Kolorcity Aréna vendégbejáratára és a hazai lelátójára a városmárka és a labdarúgás szoros kapcsolatát megjelenítő, a mozgás szeretetét, az egészséges életmódot hirdető tizenkét alkotótól összesen 26 pályamunka érkezett. A zsűri tagjai, Lalák Angelika, keramikus művész, Bacsó István művésztanár és Augusztin Nándor vezető designer Méhész-Polyák Attila terveit tartotta a legjobbnak, ezért ő nyerte el a kétszázezer forintot.


A lakóépületre szintén a Kolorcity Kazincbarcika brandhez illeszkedő 3D-s alkotásra húsz képzőművész küldte el a terveit. A 29 alkotás mindegyike a kerékpározás előnyeinek kidomborításával a környezettudatosság fontosságát hangsúlyozza.


A 3D-s műveket Dani Márton grafikus designer, kortárs alkotó; Juhász-Nagy Balázs, Kazincbarcika főépítésze, a B.-A.-Z. Megyei Építész Kamara elnöke és Szurcsik József képzőművész, egyetemi adjuntus, Munkácsy-díjas festőművész zsűrizte, és a legjobbnak Móricz József pályázatát ítélték, így ő kapta a nyolcszázezer forint jutalmat.

 

Kazincbarcikán és térségében 2013-ban indult el egy új térségi imázs felépítése. A Kolorcity Kazincbarcika koncepció újszerűséget, kreativitást, kísérletező szellemet és a városban meglévő értékek újraértelmezését foglalja magában. Ehhez az elképzeléshez illeszkedve 2013 és 2020 között közel negyven kazincbarcikai lakó- és középület egy-egy homlokzata újult meg, kreatív alkotások elhelyezésével.

 

 A „Színezzük tovább Kazincbarcikát” program a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-02027 projektszámú pályázat támogatásával valósul meg.

ERFA