Május 14. – A Tour de Hongrie kazincbarcikai programja

A versenyzők Ózd irányába a 26-os úton haladnak tovább, majd Farkaslyuk és Tardona érintésével érkeznek vissza Vadna felől Kazincbarcikára, ahol kétszer haladnak majd át – várhatóan 16.02-kor és 16.53-kor – az Építők útja Don Bosco Sportcsarnok melletti szakaszán felállított célkapun.
A kerékpárosok három kört tesznek meg a városban a Hadak útja, Ózdi út (26-os főút) – Egressy Béni út – unikornis körforgalom – Jószerencsét út - Építők útja - Tardonai út útvonalon, majd 17.45-től érkeznek az Építők úti célba.

A rajt előtt már déltől várják az érdeklődőket a Fő térre, ahol a csapatokkal lehet ismerkedni, miközben azok a versenyre készülődnek. A verseny alatt a szervezők szurkolói zónákat alakítanak ki az Építők útján a kórház és a Don Bosco Sportközpont közötti szakaszon, a Jószerencsét úton az unikornis körforgalom és az Építők úti kereszteződés között. 

útvonal

útvonal

A Tour de Hongrie történetében először kíséri végig a mezőnyt egy reklámkaraván. Az egyes szakaszokon a versenyzők előtt vagy mögött haladnak majd a nemzetközi kerékpárverseny támogatóinak autói, akik több ezer ajándékkal készülnek a szurkolók számára.

A versenyzők 50-70 km/órás sebességgel is haladhatnak, ezért vigyázzanak a sportolók és a saját testi épségükre!

A megadott időpontok előtt 10-20 perccel időszakos forgalomkorlátozás, útlezárás várható, valamint a verseny az autóbuszok menetrendjét is érinti, melyekről részletes információt ITT találnak.

A verseny ideje alatt a rendőrség szakemberei a Fő téren felállított sátorban bűn- és balesetmegelőzési tanácsokat adnak és prezentációkat tartanak, továbbá a „Bikesafe” program keretében ingyenes kerékpár-regisztrációt is végeznek.