Indul a Kolor Kölyöksziget, a gyermekek fesztiválja

Az idei KolorFesztiválon is külön helyszínnel és programokkal készültek a legkisebbeknek a Kolor Kölyökszigeten.

 

Augusztus 15-én, hétfőn 16:00 órától a Szimbiózis Alapítvány jóvoltából aranyos kisállatokat simogathatnak, valamint érzékenyítő foglalkozásokon ismerkedhetnek meg a fogyatékkal élők világával a lurkók.
A legkisebbek a „Kreatív tipegő” helyszínein fából készült interaktív fejlesztő játékokat próbálhatnak ki szakképzett moderátor felügyeletével.
Az öko-műhelyekben az újrahasznosítás jegyében az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub és a Szupernagyik segítségével alkothatnak az ügyes kezű gyermekek a kézműves foglalkozások során.
A BMH Nonprofit Kft. Hulladék Roadshow-ján óriás társasjátékok segítségével tekinthetnek be a kicsik a szelektív hulladékgyűjtés világába.
A délután zárásaként a népszerű Egyszervolt Mesezenekar koncertjére rophatják a kis fesztiválozók.

 

A háromnapos programsorozat során a Mezey István Művészeti Központ udvarán számos játék, foglalkozás és koncert várja a gyermekeket és a családokat.

 

Augusztus 16-án, kedden 16:00 órától a „Kreatív tipegő” és a Hulladék Roadshow mellett a Sajómenti Népművészeti Egyesület közreműködésével népi kézműves játszóház és mesterségbemutató várja a gyerkőcöket. A népi játszótéren a kicsik kosaras körhintázással, hordó lovaglással, lovagi tornával és fa lépegetővel eleveníthetik fel a régi idők játékait.
A Makám Együttes koncertje 17:00 órakor kezdődik, itt a maradék energiájukat is levezethetik a gyerekek.

 

Augusztus 17-én, szerdán 16:00 órától ismét öko-műhelyek, óriás társasjáték és fából készült interaktív fejlesztő játékok szerepelnek a Kolor Kölyöksziget programpalettáján.
A legkisebbek fesztiválját 17:00 órától a Rutkai Bori Banda Zenekar hatalmas záróbulija teszi emlékezetessé.

 

Minden program díjtalan!

 

Továbbiak: www.kolorcity.hu/programok
A teljes programfüzet letölthető: ITT

 

Várunk téged is a színek fesztiválján, Kazincbarcikán!