Díjazták a kreatív falfestőket

Augusztus 16-án került sor a Barcika Art Nonprofit Kft. az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás jegyében kiírt kreatív falfestési pályázatának eredményhirdetésére.

 

díjazott
Képünkön balról: Klinkó Zoltán, a BorsodChem Zrt. kommunikációs specialistája, Sentgyörgyi Erika nyertes pályázó és Klimon István alpolgármester

 

díjazott
Képünkön balról: Klinkó Zoltán, Szabó Alex nyertes pályázó és Klimon István 

 

A nyerteseknek Klimon István alpolgármester és Klinkó Zoltán, a BorsodChem Zrt. kommunikációs specialistája adta át a díjakat a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében.
A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálta el, melynek eredményeként 3 db pályamunkát választottak ki. A nyertes alkotások készítői pénzjutalomban részesültek.
A Mátyás király útra már felkerült Szabó Alex alkotása, a Polar Bears (ld.: indexkép). Jelenleg Szentgyörgyi Erika: Megfordult helyzet című képének falfestési munkálatait tekinthetik meg, akik ellátogatnak a Babits Mihály útra.

 

Esernyős házfal

 

Megfordult helyzet

 

 

Masir Eszter: Túlélők című műve augusztus végén kerül fel a Mikszáth Kálmán út egyik homlokzatára. (Nem tudott részt venni a díjátón, nyereményét később veheti át.)

 

Túlélők

 

A három új nyertes pályamű felfestésével Kazincbarcika színes házfalainak száma idén 45-re bővül.

 

A pályázat Kazincbarcika Város Önkormányzatának megbízásából, Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. által működtetett Klíma Alap támogatásával, a LIFE19 CCA/HU/001320 – LIFE-CLIMCOOP azonosítójú, VÁROSOK ÉS HELYI VÁLLALATOK EGYÜTTMŰKÖDÉSE A KLÍMAADAPTÁCIÓÉRT című projekt keretein belül valósult meg.

 

life logó