Adventtől Újévig Kazincbarcikán 2022

Már csak egy hetet kell aludni advent első vasárnapjáig, vagyis november 27-ig. Bár főleg az előző két év után pont nem erre vágytunk volna, de ez a négy ünnepi hét is más lesz, mint a régebben megszokottak, szóval így kell kihoznunk belőle a legjobbat. Ami a takarékoskodás, az intézménybezárások és a karácsonyi fényekről való belátó lemondás mellett megmarad, abból egy hosszú listányi adventi programmal készül a város.

 

A karácsony szelleme idén a Mezey István Művészeti Központ kertjében kavarog délceg, ünnepi hangulatban, és itt tartják az egész hónapot átívelő adventi programok zömét is. Az adventi programsorozat egész hónapban kitart mézeskalács-készítő alkotópályázattal, ünnepi asztali dísz készítő felnőtt foglalkozással, adventi játszóházzal, négy gyertyagyújtással, vásárral és extra válogatott műsorokkal. A fináléban például Roy és Ádám koncert, az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör kiállítás-megnyitója, városi Mikulás-ünnepség, Mikulás-kocogás, stand up est, Nagycsaládosok Karácsonya és élő betlehem lesz még.

 

ITT, a cikkünkben feltárjuk a színes programok hasznos részleteit, a pontos helyszíneket, időpontokat, de még a karácsonyi és újévi városi programra is előrekacsintunk. Tájékozódjatok és készüljetek időben!