A Kolorfesztivál 2023 táncos napjai

Az idei Kolorfesztiválon sem csak a fülek mozdulhatnak koncertzenére. Bizony a talpakat is megkísérti a sokoldalú táncos programfelhozatal. De ha Ti nem is lendülnétek akcióba a ritmusra, a szempárokat attól még táncos párok szédítik meg különféle stílusban, színpadon és filmvásznon is. Lássuk mi minden visz Titeket így vagy úgy táncba a jubileumi Kolorfesztiválon.

 

A Kolorfesztivál Táncos Napjai augusztus 7-én, 8-án és 9-én, hétfőn, kedden és szerdán lesznek. Jegyezzétek jól fel!

 

Tánckurzus: tettleges, önképző táncművészet

 

A leginteraktívabb táncos program mind közül a Szudki Osayma és Kugler Zsolt tánckurzusa lesz az Egressy Béni Művelődési Központban. A regisztrációhoz kötött programra a bencszoltan79@gmail.com e-mail-címen lehet jelentkezni. A kurzus ára: 8500 Ft/fő/3 nap

 

Élő táncbemutatók a Kolorfesztiválon

 

Változatos mozgásstílusok és ezzel egymástól nagyon elütő audiovizuális élmények várhatóak a színpadon, de közös bennük, hogy mind a tánc erővonala mentén szórakoztatnak és nyűgöznek le. Minden táncbemutató díjtalan a közönség számára. Helyszínük egytől-egyig a Rákóczi tér. Mindhárom napon egymás után kettő előadás várható, 20:00 órai és 20:30-as kezdetekkel.

 

Tánc a Téren — Moderntánc-bemutató

 

Augusztus 7-én 20:00 órától a indul a szemtáncoltató szórakozás, a Flash Táncstúdió "Tánc a téren" című modern táncbemutatójával.

 

A Kelet Varázsa — Hastánc bemutató

 

Ugyancsak a Flash Táncstúdió villantja meg (név kötelez alapon) a tudását és a művészetét egy teljesen más táncos műfajban, a keleties hastáncban. A Kelet Varázsa című produkció 20:30-tól váltja az előzőt a Rákóczi téren.

 

Latin Mámor 

 

Miskolcz-Revital TSE latin táncbemutatóval hívja vissza a nagyérdeműt a Rákóczi térre augusztus 8-án, 20:00 órától.

 

Tangópillanatok

 

Nem lép messze az előző témától az Argentin Tangó Táncszínház műsora sem, 20:30-as kezdettel. Nem kell időjósnak lenni, hogy megmondjuk, Kazincbarcikán forró nap lesz az augusztus 8.

 

Dance Project UNDERGRUND-by Kugler Zsolt
 

Nagyot vált az előző napok tematikájához képest a Street Dance-alapokon nyugvó táncelőadás augusztus 9-én, 20:00-órától. Ez a projektalapú társulat az ország elismert utcatáncosaival, idén már 5. éve lép fel a Kolorfesztiválon. Szívesen térnek vissza. Produkciójuk néhol történetet mesél, máshol csak a tánc élvezetét adja át, érzelmeket, dinamikát és felszabadultságot sugároz.

 

Artists of dance — Budapest Breaking Sportegyesület 

 

Budapestről érkezett vendégek zárják fiatalos, dinamikus, energikus breakbemutatóval a Táncos Napokat augusztus 9-én, 20:30-tól.

 

Legendás táncos filmek szabadtéri vetítése

 

A szabad ég alatti mozizás nyári élményét a Kolorfesztivál is tovább viszi a Táncos Napokon, természetes témánál maradva. Különböző korok táncos kultfilmjeit vetítik nyárias módban, kint a jó levegőn, a GinGin Koktélbár melletti téren, a Völgypark és a Mezey Művészeti Központ határán, minden napra egyet, mindig 21:00 órától:

 

⇒ Augusztus 7-én, hétfőn — Flashdance (1983)

⇒ Augusztus 8-án, kedden — Dirty Dancing — Piszkos tánc (1987)

⇒ Augusztus 9-én, szerdán — Step Up (2006)

 

Jó szórakozást kíván mindenkinek a Kolorfesztivál, a tánc égisze alatt, függetlenül attól, hogy szemet vagy lábat táncoltat.